Gästbloggare

Hej från ett iskallt Ukraina.
Thord heter jag och jag tänkte gäst spela här inne lite oregelbundet 🙂

Jag tänkte försöka sammanfatta denna resa så här långt. Jag flög ner till Kiev dagen innan nyår och landade i ett kaos av nyårs firare från alla hörn på jorden. Mitt i all trängsel av väntande så stog det tre ”damer” och väntade på mig. Det var frun till min förre detta kollega och två av hennes vänner. Dom var i Kiev för att nyårs handla och för att hämta upp mig. Dom tyckte också att det var perfekt att släpa runt mig i affärerna för att då hade dom ju en packåsna…
Som tur var så landade mitt plan kl 15 så det var inte så många fler affärer att springa i, men herregud vad grejor dom hade stoppat in i bilen redan! Och det blev som jag hade befarat, jag skulle köra… (här nere är det mannens ”plikt”) Så efter att ha suttit och halvsovit på ett flygplan så kastade jag mig ut i nyårs trafiken i ett främmande land, det är alltid spännande…
In till Kiev och försökte hitta rätt med tre ”vägvisare” som alla pratade samtidigt var spännande det också. Men efter några felkörningar p.g.a. av att mina vägvisare bara pratar Ukrainska eller Ryska (det är lite konstigt, jag tycker att alla borde prata Svenska 😉 ) Så hade jag parkerat i ett av dom största p-husen jag har sett och tortyren började… 😦

Så äntligen vid åtta tiden på kvällen kom vi i väg mot Bila Tserkva (Vita kyrkan på svenska) och hemmet. Efter att jag hade släppt av dom andra två så åkte vi hem till ”oss”. Jag hyr en lägenhet i samma trapp så det är hemma hos oss :). Jag kastade in min väska och gick över till kompisarna för lite kvällsmat. Döttrarna hade sett till så maten var färdig och som vanligt var det för mycket mat. Dom älskar mat här nere och det är jag glad för. Sedan blev det inte så mycket mer den dagen, det var bara och rulla in till min säng och jag lovar, jag somnade innan huvudet slog i kudden.

Nyårs aftonen… Den började med att det ringde på dörren vid nio tiden och då stod kompisen utanför och ville ha kaffe innan vi skulle ut och köpa nyårs granen och köpa mer mat. Jag behövde också fylla på kylskåp och skafferi. Så det roade vi oss med på förmiddagen. När vi kom hem igen så blev kompisen utkörd ur lägenheten med orden ”du är bara i vägen, försvinn”.
Så vi satt inne hos mig och pratade skit och drack kaffe tills det var dags att börja fira nyår. När jag fick se all nyårsmat… herregud. Jag har alltid tyckt att vårt julbord är överdrivet men det är inget mot detta bord! Jag tänker inte försöka räkna upp alla maträtter för jag har inte en aning om hur många det var eller vad det var. Men, vi säger så här. Jag tog ytters lite av allting och jag fick pressa ner det sista och jag är stor i maten.
Vid tolvslaget kom alla raketer och smällare fram och vi gick ut till alla andra. En sak jag reagerade på var att det var inte så mycket fylla som hemma. Visst hade många lite innanför västen, men inte alls på samma sätt som vi Svenskar kan göra. Så det var väldigt trevligt med en massa glada människor. Efter en timmes skjutande så knallade vi in igen och hällde i oss både kaffe, te och varm choklad. För vi hade fått vinter väder redan (det var ca -12 på natten), och sedan kom sällskapsspelet fram och en flaska Vodka :). Klockan var runt fem på morgonen när jag med runda fötter somnade i min säng. Så nyårsdagen, den sov jag bort :). Framåt kvällen så kom ett lass med rester (som jag fortfarande försöker äta bort).

Igår tänkte jag gå iväg till gymmet med efter att jag hade tittat på temperaturen (-17) så bestämde jag mig för en inne sittar dag istället. Så det var bara att plocka fram mer rester och slå på tv:n och datorn.
Idag har vi sagt att vi ska försöka komma iväg och åka skridskor om vädret tillåter, men jag vet inte. Det är -15 ute nu så jag tror att det blir en inne dag idag med. Jag blir nog så illa tvungen att äta upp chipsen jag köpte… 😛
Det var allt för denna gång, men om ni vill så skriver jag flera gånger 🙂

9 reaktioner på ”Gästbloggare

 1. Hej Thord! Kul att du gästbloggar här och jag håller absolut med ägarinnan av denna blogg och Fitterbittan-Vic att du ska börja blogga. Det är ju ett perfekt tillfälle att börja blogga när du är där nere: du har alltid något att skriva om, vardagen är spännande för oss att läsa och du har en egen dagbok som du har nöje av framöver!

  Låter som ett trevligt nyårsfirande, även om jag nästan blir mätt bara av att läsa om frossandet. Men väldigt praktiskt med en massa rester när kylan har slagit till sådär, här har ju också blivit lite kallare och jag kan inte påstå att jag längtar ut precis, så jag förstår att du blir hemma någon extra dag … 🙂

  Gilla

 2. Jag tycker att det är en alldeles perfekt idé att du ska gästblogga! Roligt att läsa om livet i Ukraina. Ännu roligare med lite bilder men jag förstår om det är tekniskt problematiskt. Jag ser fram emot nästa inlägg 😃

  Gillad av 1 person

  1. Ja, bilderna vet jag faktiskt inte om jag/vi kan fixa, men jag ska höra med det tekniska geniet (ägarinnan av bloggen) 😉

   Gilla

   1. Hmmm, jo det kan kanske gå… Som det tekniska geni jag är så antar jag att jag kan spara ner dem och sen lägga in dem i texten. Vi kan prova!

    Gilla

 3. Tack för dom trevliga orden 🙂
  Lite nervöst är det ju att börja skriva så här, men jag ska försöka få till något med jämna mellanrum. Det är faktiskt intressant här nere, både med skillnaderna och likheterna.

  Gillad av 1 person

 4. Förlåt att jag fnissar bara lite lite (ytterst lite) åt det där med tekniskt geni. Med tanke på vår (och Granntantens) diskussion är det oerhört roligt. 😉

  Och jaaa. Klart du skall gästblogga här. Det är ju jätteroligt att läsa om något som är väldigt annorlunda. Också. Två bloggar i en liksom. Dubbelt så bra?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s