Thord bloggar


Jaha, här är jag igen då.

Det har hänt en del sedan sist. Jag har bland annat jobbat lite. Jag passade på att köra lite lastbil och känna på hur det jobbet är här nere (jag är en fd yrkes chaufför). Jag tog en körning från Kiev till Mariupol nere i östra Ukraina. Som ni kanske vet så pågår det ett krig där nere. Så jag körde ner nytt krigs material och som lass tillbaka så hade jag grejor som skulle repareras.
Allt gick bra men det var en otrevlig upplevelse som jag inte vill uppleva igen… Jag kan skriva mer detaljer om ni vill jag är ju nybörjare på detta med att blogga, jag vet inte vad jag ska skriva om 😉 )
Men i alla fall så kom jag hem i god ordning men jag märkte av att jag hade fått en knöl på högra armbågen, den ömmade inte eller så, så jag tänkte inte så mycket på den. Men när kompisens fru fick se den så blev det liv i luckan 🙂 och det ringdes runt till sjukhus för en läkarundersökning. Problemet var ju att jag är utlänning och samarbetet med Sverige är väldigt obefintligt… Men hon hittade ett privat sjukhus med erfarenhet av utländska patienter. Att det dessutom är ett krigs sjukhus var bara ett plus. Där jobbar alla bra läkare och sköterskor, jag fick reda på att samtliga på dom sjukhusen har tjänstgjort nere i östra Ukraina och dom var väldigt professionella och förstklassiga. Vi gick dit i fredags morse för att kolla om dom ville ta i mot mig. Det slutade med en provtagning och order om att komma tillbaka på måndags morgonen kl nio. Väl där i måndags så fick jag veta att jag hade en fettsvulst och dom ville ta bort den på en gång innan den blev värre. Nu hör det till att jag har en sjuklig skräck för allt vad läkare heter och allrahelst operationer… Men jag var i sällskap av två kvinnor (frun och hennes syster) och kände att jag var tvungen att leva upp till föreställningen av en orädd viking 😀 så jag ska glatt ja till operationen och svalde gråten när ingen såg… 😉
Jag hade förväntat mig att han skulle säga att jag var uppsatt på väntelistan och det kunde dröja några veckor (så jag skulle hinna hem innan). Jag blev helst paff och visste inte vad jag skulle säga när han svarade – då är du välkommen tillbaka kl 14, jag har tyvärr inte tid nu på morgonen för att jag har redan en operation inplanerad. Så det var bara att knalla dit några timmar senare med mitt sällskap, jag är övertygad om att dom följde med för att vara säkra på att jag verkligen gick dit, fast dom hävdar att dom var bara oroliga för mig… 🙂
När vi kom in på avdelningen gick allt i rasande takt, jag hade inte mer än skrivit in mig så kom en sköterska och hämtade mig för att sätta lokalbedövningen. Och vilken sköterska! Jag kände inte att hon satte nålen, det var den bästa sköterska jag har träffat och jag har träffat några… Efter det så blev vi lotsade till ett väntrum och skulle sitta där i 20 minuter tills bedövningen hade satt in. Under tiden kom läkaren och kollade så allt såg bra ut och pratade lite, han berättade i stora drag vad han skulle göra och att det skulle gå rätt fort och att det var ingen stor operation. Nästan på klockslaget 20 minuter så kom en annan sköterska och hämtade mig till ett behandlingsrum och läkaren satte igång med att kolla så bedövningen fungerade. En liten stund senare så var allt klart och jag blev iväg skickad till kassan för betalning. Bara det var ett stor orolighet, hur mycket skulle det kosta? Jag hade glömt fråga om det… Damen i luckan (kan man säga så?) bad nästan om ursäkt för att det blev lite dyrare i och med att jag var utlänning. Hela kalaset kostade 120 skr… Jag säger det igen 120 kronor!! Svensk sjukvård kan slänga sig i väggen! 🙂
Så nu sitter jag här, enarmad och tycker synd om mig själv 🙂 Men… Jag ska inte gnälla, så här uppassad har jag nog aldrig varit. Det är ett jävla spring på frun, hon hörde nämligen läkaren säga att jag inte får använda armen på något sätt på sju dagar. Så nu blir jag nästan matad… 😀
Nu får det räcka för den här gången, det är lite jobbigt att skriva med en hand bara… 😉

5 reaktioner på ”Thord bloggar

 1. Hu, vad var det som hände på körningen? Vågar man fråga?? Och vad härligt att höra att de har så bra sjukvård! Fördomsfull som jag uppenbarligen är så var jag övertygad om det motsatta…. Älskar när jag (i just såna fall!) har fel.

  Gilla

  1. Morrn.
   Det hände inget speciellt på resan. Utan det var synen av bombade och skottskadade hus som fick mig att reagera. Plus att det är ju självklart en massa soldater och material överallt. Och det är väldigt tydligt att det är allvar, alla vapen är/var skarpladdade och soldaterna var väldigt allvarliga. Artiga, trevliga och väldigt professionella. Men du insåg att det inte var läge att skämta med dom. Jag såg en massa soldater med varierande skador och insåg, dom har blivit skjutna eller fått splitter skador, det pågår ett krig här…! Det är svårt att försöka förklara dom känslorna.

   Vad det gäller sjukvården. Så finns det bra och dålig sjukvård här. Precis som överallt, det gäller att hitta en bra läkare 😉
   Men överlag så är dom oerhört väl utbildade och kunniga. Jag vet inte om jag är speciell men jag uppskattar när en ”hantverkare” verkligen kan sitt yrke och det kunde denna läkaren. Inte som hemma i Sverige där läkaren googlar symptomerna (ja det har hänt mig ett par gånger) Han ingav förtroende från första sekund och tog sig tid att verkligen undersöka mig och lyssna på mig.

   Nu måste jag göra ett uppehåll, att skriva med ett finger (pekfingret) gör mig vansinnig 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s