Glasögon

Nu när sol och vår kommer så börjar jag ju fundera på solbrillor. Om jag har linserna i så kan jag ju ha vanliga solglasögon. Men jag tycker ju att linserna funkar lite så där… Så nu funderar jag på om jag ska skaffa glasögon som mörknar ute, och som dessutom är progressiva, eller om jag ska köpa solglasögon, slipade och progressiva. Men det är ju skitdyrt!

Men det är trots allt billigare att köpa slipade solglasögon än vanliga som är fotokromatiska (som alltså mörknar i solen). Oj, oj, oj, det är mycket med det här! Jag får nog kolla runt lite, och jämföra priser noga! Annars kan det bli hur dyrt som helst! Första stället jag var på där skulle det kosta 7000 pengar för såna som mörknar. Host!!! Då känns plötsligt ca 2500 för slipade solglasögon billigt!

18 reaktioner på ”Glasögon

 1. Jag kör med polarids solskydd, dvs ett par solglasögon över mina vanliga glasögon. Funkar riktigt bra. Har tre olika par för att välja mellan. Kostar va 500kr/paret och var billigare när man köpte 2 par på en gång.

  Gilla

 2. Fotokromatiskt är egentligen värdelöst. De blir inte tillräckligt mörka och effekten försvinner ju äldre glajjorna blir. Dessutom är det ju än mer värdo i bil när det är sol ute. Då fattar de ju inte att de skall fortsätta vara ”mörka” utan återgår till att vara genomskinliga.

  // Den Ofrivilliga Glasögonexperten 😉

  Gilla

 3. Fotokromatiska är bekvämt, men aldrig lika effektiva (mörka) som solglasögon.
  Polariserade glasögon är det jag tycker är bäst och skönast, speciellt vid vatten eller snö som kan blända.Tyvärr kan jag inte ha det på mina progressiva solglasögon, för att jag har för dålig syn och så högbrytande glas att varken polariserade eller fotokromatiska fungerar. Så jag har färgat glas. Bättre än inget.

  Gilla

 4. Jag har fotokromatiska – och slipade solglasögon. Fotokromatiska blir inte lika mörka som solglasögon och det är superskönt att ta de mörka när jag ska ut och köra eller ska vara utomhus, men det är ju lögn i helsike att se något inne i dem. De fotokromatiska ljusnar iaf när man kommer in…

  Så har du råd: båda.

  Gilla

  1. Jag har tyvärr inte råd med det… Det vore ju allra bäst!
   Din kommentar hade av någon anledning hamnat bland skräppost, så jag hittade den av en slump nu… Därav sent svar, f’låt!

   Gilla

 5. Hmm som jag fattade det så kostar smarteyes progressiva glasögon 2999:- och och fotokromatiska kostar 1000:- extra..??
  Kanske har jag förstått fel??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s