Saker man kan fundera på

Om man går in i ett apotek, oavsett vilken kedja, så säljer de väldigt mycket smink där. Förr, för inte allt för länge sen, trots allt, så sålde apoteket bara mediciner. Ja, och plåster och annat som ändå var sjukvårdande på ett eller annat sätt. Vad beror det på att de nu säljer smink? Kosmetika, hudrengöring och sexleksaker trängs i hyllorna .

Kan man tolka det som att vi blivit friskare? Men å andra sidan fulare? Så att vi behöver smink mer än mediciner?

Om det stämmer att vi blivit friskare så är det ju bara att gratulera! Men att vi tycker att vi blivit fulare, det är ju väldigt tragiskt!

6 reaktioner på ”Saker man kan fundera på

 1. Morrn.
  Ja, det har jag också funderat på. Snart säljs det väl mjölk också 😉
  Men om det är någon ”tröst” så säljs det allt möjligt på apoteken här inner också. Eller vad sägs om en egen liten leksaks hörna? 🙂

  Gilla

 2. Tror att utseendet har fått för stor betydelse. ok du behöver medicin men du behöver inte se ut som du mår dåligt iaf….. Suck.

  (Om jag inte duger som jag är kan folk vandra vidare….)

  Gilla

 3. Redan innan apoteket släpptes fritt och blev en massa olika bolag, så sålde de smink från ett eget märke. Nu finns ju många märken där, varav många (de flesta?) finns i vanliga affärer också. Dessutom finns det hur många märken av ansikts-produkter som helst. För att inte tala om godis och glass. Någon av apoteksbolagen gör ju reklam för att de bara säljer sådana produkter som är ordentligt kollade och inte är skadliga, men gäller det alla?

  Men det värsta tycker jag är att många av de som jobbar på (mitt) apotek är så mycket försäljare i dag. De försöker få mig att byta märke för att de har något erbjudande (inte bara informerar om det, som jag kände att de gjorde förr) och när jag var inne och kollade efter dagkräm med solskydd, så svamlade han som skulle hjälpa mig så mycket att jag tappade förtroendet för honom. Förr kändes personalen kunnig, i dag känns det som att man ska ha tur och hitta någon som faktiskt vet vad hen pratar om. Apoteken har haft stor trovärdighet hos mig, men den håller på att sjunka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s