Dramatisk dag

Först läser jag på Facebook att en släkting förlorat en närstående. Ringer upp för att dels beklaga och dessutom höra om även jag alltså förlorat någon. Men jag kommer bara till mobilsvararen så jag lämnar ett meddelande.
Sen ringer jag till mina föräldrar för jag tänkte fråga pappsen om vi ska ta en prommis på stan och ta en fika.
Det är pappa som svarar och han låter helt knäckt. Jag frågar vad det är och han säger att styvmor är dålig och att de åkt till akuten i måndags. (I måndags, och jag har inte fått veta nånting på så många dagar! !!) Jag frågar om hon ligger inlagd och vad det är, men hon är hemma men ligger bara och de tror det är nåt virus, säger han. Men själv låter han verkligen helt förstörd, så jag frågar hur det är med honom. Nä,  han mår inget vidare, men han orkar inte prata utan vi får höras en annan gång säger han då. Jag frågar om de behöver hjälp, om jag ska komma över,  men det behövs inte säger han.
När vi lagt på är jag minst sagt skitorolig!
Är det nåt allvarligt med styvmor som han inte berättade? Är han dålig oxå eller ”bara” deppig för att styvmor är allvarligt sjuk?
Jag ringer upp Systeryster och frågar om hon vet vad det är frågan om, men hon blir lika chockad som jag.
Och hon fattar inte hur det går ihop med att de skulle åkt till akuten i måndags. För hon hade haft kontakt med styvmor på tisdagen och då skulle hon åka till en väninna. Hon hade sagt att hon hade ont i ryggen, men att det var lite bättre då på tisdagen.
Vi pratade fram och tillbaka och jag sa att jag ångrade att jag frågat om jag skulle åka över, för han sa ju nej.
-Men du kan ju åka dit, säger jag till syrran.  Hon bor dessutom bara 5 minuter ifrån dem, jag bor 45 minuters bilväg bort.
Men nu är vi då skärrade så hon vill inte åka dit själv! Så tillslut bestämmer vi att jag åker till henne så åker vi dit tillsammans!

Jag kastar mig i duschen och sen in i bilen och drar iväg. Kommer till Systeryster och vi åker över till pappsen och styvmor/mamma. Vi mår båda illa och är oroliga. När vi parkerar bilen då ser vi pappsen i fönstret och han vinkar till oss. Han frågar vad vi gör där när han öppnar dörren, och jag talar om hur orolig jag blivit av vårt samtal. Att han sa att han inte orkade prata.
-Jaha, men jag låg och vilade när du ringde, så du väckte mig!

Syrran och jag bara stirrade! -Så ni är okej då???
-Nej, mamma finns det anledning att oroa sig för, men hon får berätta själv. Där åkte hjärtat upp i halsgroppen igen!!
Vad ska hon berätta?

Styvmor ligger i sängen och talar om att hon antagligen hostat sönder några revben så det är därför hon har så ont. Och i torsdags hade hon börjat kräkas och mådde riktigt dåligt och hade då så ont i revbenen att de åkte in. Inte i måndags!
Så även om det självklart var jobbigt och hon mådde skit så var det ju inte på långa vägar så allvarligt som syrran och jag befarat!
Vi åkte till apoteket och köpte näringsdryck till Styvmor och pratade en stund. Vi var så lättade över att det inte var värre att vi bara fnissade!
Jäkla farsan att skrämmas så där!!

Jag åkte med hem till Svågern och puddingarna och hängde med dem på kvällen. Svågern gjorde världens godaste pulled pork till middag!

image

To die for!!!

Systeryster och jag var på flamshumör hela kvällen och bara fnissade!

image

Puddingarna och jag masserade varandra i soffan och sen ville Storpudding göra mig fin.

image

Vi har kanske inte riktigt samma smak….

P.S. Ingen släkting hade dött heller, som tur var.

8 reaktioner på ”Dramatisk dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s