Hackad??

Börjar sent idag och sitter som vanligt och läser bloggar till frukost. Plötsligt kommer en varningsruta upp på datorn som säger att Windows slutat fungera. Men allt funkar som vanligt… Då ringer telefonen. Jag svarar och hör en kvinna på knagglig engelska säga att hon ringer från Windows, och att de sett att min dator blivit hackad. Plötsligt så pratar hon snabbt på nåt främmande språk (Indiska??) med nån annan i bakgrunden, och då väljer jag att lägga på. Nån minut senare ringer hon igen, och frågar varför jag bara la på. Jag talar om att det var för att hon började prata med någon annan, men nej, nej, det hade hon INTE gjort. Jag frågar vad hon vill, och hon säger att hon bara vill hjälpa mig. Jag ska sätta på datorn säger hon, så ska hon hjälpa mig.

Då talar jag om att jag vill inte ha någon hjälp, och säger hej då och lägger återigen på luren. Än funkar datorn, men jag får väl se om det blir några konstigheter…

Jag kanske borde ha sagt att jag gjorde som hon sa, och sett vad hon ville att jag skulle göra? Sagt fel lösenord osv till henne. För det känns V  Ä L D I G T skumt att de skulle ringa från Windows och be mig sätta på datorn för att de ska kunna åtgärda nåt fel!

Hör ni inte av mig mer, så har hela jag blivit hackad!

15 reaktioner på ”Hackad??

 1. Hmm de där riger med jämna mellanrum och jag envisas med att min företagsdator får bara företagets IT personal hantera enligt vår policy…..

  Ops, hade jag en privat dator också?? Kan väl inte de veta…….

  Gilla

 2. Usch vad obehagligt. När någon ringer och pratar engelska lägger jag på luren..
  Oj vad gammalmodigt, det finns ju ingen lur, jag menar knäpper av,!!
  Jag är ju född 1941 så du får ha överseende ☺ ha en bra helg

  Gilla

 3. För vad du än gör, gör INTE som dom säger!!! Dom där har hållit på i flera år och är bara ute efter att komma åt din dator. Microsoft ringer Aldrig upp någon! Gör som jag, lek lite med dom och spela dum 🙂 Det bäst var väl när jag sa att jag inte hade någon Windows dator, jag hade Mac… Och fick höra av henne att. Jo, jag hade en Windows dator… hahahaha

  Gilla

 4. Googla ”Symantec online scan” på datorn så får du fram en länk där du kan göra en online scan.
  (Kan tyvärr inte länka direkt eftersom jag sitter på mobilen och får felmeddelande eftersom det bara går att scanna datorer…)
  Eftersom de ringde så nära inpå så verkar det som om du råkat ut för nåt skit; men samtalet var ju bara för att fiska inloggningar, så du gjorde helt rätt i att lägga på!
  🙂

  Gilla

 5. De där ringer till mig också lite nu och då. Någon gång har jag frågat vilken dator, talat om att jag har flera datorer i gång men med olika operativsystem, vilken menar de? … Det visste han inte utan tyckte att jag bara skulle sätta mig vid en dator och göra som han sa. Vad ska Windows göra på en Linuxdator?? (De försöker ju bara få en att ladda ner ett virusprogram på datorn, vet inte om viruset fungerar i Linux-miljö, men jag tänker inte testa.
  Någon gång har jag frågat varför han ljuger och försöker lura mig, jag gav mig inte så HAN la på luren! 😛
  Numera är jag så trött på dem att jag bara lägger på luren, ibland talar jag om att de ljuger, luras och liknande.

  Gilla

   1. Du kanske kan blocka numret?
    Om inte, så tror jag att det allra bästa är att inte prata med dom alls utan bara ”lägga på”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s