Sol!

Redan vid 10 började molnen spricka upp och solen kom fram!

Jag har satt igång pumpen innan jag satte mig i solstolen. Pumpen läcker, så innan man kan sätta på den måste man fylla den med vatten så den kan suga. När jag skruvat av locket och börjat hälla vatten i en smal stråle från vattenkannan så hör jag ett dovt surrande. Det är ju fullt av kryp i gräset, så jag tänker inte så mycket på det först.  Men det låter högre och högre och plötsligt kryper en stor, fet. ..geting? Bålgeting? Nåt annat äckligt djur upp ur hålet som jag häller vatten i. Från pumpen! Blä!!

Det är alltså ett rikt djurliv här. Men inte direkt söta hundar, katter eller hästar. Eller en gång var det faktiskt en häst i trädgården. Eller i alla fall en ponny. Som tur var var inte M och L här,  de är livrädda för hästar.  Jag och Skåne var här med hennes dotter och systerson. Jag står vid spisen när systersonen utbriser: det står en häst i trädgården! Nej, säger jag,utan att vända mig om, det är kossor och de är på andra sidan kanalen. -Men titta själv då, det ÄR en häst! Och det var det ju. Grannen nån kilometer bort har hästar i hagar. Så vi lockade på den och den kom glatt och ville bli kelade med och klappad på. Som tur var hade den en grimma på sig, så jag sa till den att inte trampa på mig,  jag hade bara tofflor på mig, och så gick vi till grannarna.  Ponnyn trippade så snällt med,  utan att trampa på mig! När vi kom dit så sprang en häst oroligt runt ensam i en hage, men vi vågade ju inte bara släppa in ponnyn där, och ingen var hemma i boningshuset. Vi funderade vad vi skulle göra. Ta med den hem igen och ringa polisen? Men då kom ägaren farandes i en bil. En granne hade sett rymlingen och ringt henne. De trodde de täppt alla smitställen,  men den här lilla kröp ut ur minsta ställe under staketet.  Så fort nån kom så var den nöjd,  ville liksom bara ha sällskap! 

Men idag är det inga ponnyer i trädgården,  bara flygfän.  

8 reaktioner på ”Sol!

  1. men vad har höst med ponny och hästar att göra?? Dessutom har man väl höst överallt när väl den kommer. (Måtte det dröja ännu ett tag.)

    Gilla

  2. Vilken söt historia 😊 jag minns en gång när jag kom cyklandes och såg en häst komma galopperande lös på en väg. En kille lyckades få ut handen och få stopp på den genom att ta tag i grimman. Jag kan fortfarande se hans smått chockade min när han stod där med en häst och inte hade en aning om vad han skulle göra. Han frågade mig om det var någon häst jag kände men det var det inte. Vill minnas att någon stannade och hjälpte till. Annars var det ju elakt av mig att vara cykla vidare 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s