Tvättstugan

Igår bokade jag tvättstugan för att tvätta vardagsrumsmattan i grovtvättmaskinen. Klockan 10 bokade jag, så imorse efter frukost så rullar jag ihop mattan och tar med tvättmedel och knatar för första gången till tvättstugan. Jag tvättar ju allt hemma annars, men mattan är för stor.För att ta sig in i tvättstugan så ska man klicka på urton knappar och det var inte helt lätt att förstå sig på inpasseringssystemet. Men till slut låstes dörren upp och jag kom in. 1 av grovmaskinerna var ledig, så jag antog att det var den jag skulle ha. Knölade in mattan och hällde i tvättmedel och valde program. Start medges ej. Va f*n? Prövar igen. Nix,går ej att starta. En annan som tvättar frågar om jag behöver hjälp och jag tackar och säger gärna. Nej det går ändå inte. Han talar om att om det inte är den maskin jag bokat så kan man inte starta den. Så han säger att jag kan kolla på tavlan där jag klickade för att komma in och se vilken maskin jag är bokad på. Jaha, ut igen och klicka hit och dit på den obegripliga tavlan i entrén. Efter ett antal knapptryckningar visar det sig att jag är bokad för 3 stycken vanliga maskiner! Men jag vet att jag på datorn hemma bokade grovtvätt! Och nu kunde jag inte ändra där i tvättstugan! Trots att det fanns en maskin ledig!!! -Nej, det är jättedåligt, det går inte, sa en mer rutinerad besökare.Jag slet ut mattskrället, rullade ihop den och klampade iväg till grovsoprummet med den istället!! Arg som ett bi! Jag hade ändå inte tänkt ha den nånstans, men tyckte att jag skulle tvätta den och lägga undan den. Nu blev det inte så! 

Hem och fixade en lattekaffe och satte mig på balkongen istället.

Så skönt i solen!

Vem kan tro att det är 1:a oktober? 

4 reaktioner på ”Tvättstugan

 1. Vilken dataålder vi lever i. Tack och lov så har jag klarat mig från att
  boka tvätt-tid i datorn, här skriver vi upp oss i en gammal hederlig
  almanacka, finns för eller eftermiddag att välja på.
  Jag tänker på alla gamla som inte ens har en dator eller de som är
  dåliga på svenska…
  Ha en bra söndag (på balkongen kanske), själv ska jag ut och ta
  en match med gäddorna och abborrarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s