ESTA

Igår hittade jag vad det är jag skulle fylla i och ansöka om. ESTA heter det, och det var  massor att fylla i och besvara. Dels passnummer och andra uppgifter ur passet. Och så adress och telefonnummer dit där jag ska bo, och så uppgifter om min arbetsgivare. Sen kom alla frågor om mig, om jag har aids, pest eller ebola till exempel. Kunde lugnt svara nej där, utan betänketid. Och om jag fällts för något brott. Det kunde jag oxå svara nej på utan att fundera. 

När jag var klar efter en bra stund, så mailade jag Kris och berättade att min ansökan godkänts. Hon visste inte vad det var, så hon gick in och kollade på det innan hon svarade på mitt mail. Och så skrev hon att man kunde välja språk,  men det hade jag väl sett.  Eeeehhh,  nä, det hade jag inte. Jag tragglade mig igenom alltihop på engelska. Kanske därför det tog så lång tid. …. Fniss! ! 

Nu är alltså allt det praktiska inför resan fixat, biljett, visum och passet kollat! Yeeeeiiii! 

6 reaktioner på ”ESTA

  1. Fniss, visste du inte det? Du vet också om att ESTA varar i två år? Så nu behöver du/borde du åka nästa år också och kanske året därpå innan det går ut. Men resan tillbaka till Sverige vill de helst ska vara gjord tror det var 90 dagar innan….. (Har du en gång valt svenska kommer du alltid in på den svenska versionen 😉 )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s