Mardröm

I natt drömde jag något så hemskt! En riktig mardröm, faktiskt. Jag var ny på jobbet, och skulle gå till matsalen med mina nya kollegor. När vi kommer dit så luktar det så otroligt gott av nybakta kanelbullar. Och även annat nybakt, det var rena konditoriet! Jag ser bullar, nån slags munkar och nåt mer som såg gott ut. Och så hade de köttbullar och en till maträtt. Men mest nybakt kaffebröd.

En av mina nya kollegor visar vilket bord vi ska sitta vid, och räcker fram ett stort fat med bullar och friterade kringlor, typ. Jag tar en av varje och lägger vid min plats, och sedan går jag iväg för att hämta mat. Jag tänkte att jag vill ju inte bara äta bulle, jag måste ju ha nåt vettigt i magen också. Kön till maten är lång, och alla tar tid på sig för de ska välja bulle också. Det är stora, varma, nybakta bullar, så där lite, lite degiga och mjuka .När det äntligen är min tur så tar jag köttbullar och potatis, och hon som serverar frågar vilken eller vilka bullar och annat jag vill ha. Jag svarar att det räcker med maten. Jag tänker att mina kollegor hade ju hämtat bullar redan som jag hade vid min plats.

När jag kommer tillbaka till bordet där jag lagt mina bullar hos kollegorna så är de inte kvar. Varken kollegor eller mina bullar! Jag känner mig rätt vilsen, ny som jag är. Tittar efter om någon jag känner igen syns till, men det sitter bara okända människor runt mig.

Hittar en ledig plats vid ett annat bord, och ställer min bricka där medan jag går fram till den som sitter där jag hade lagt mina bullar och frågar om de visste var de tagit vägen. Bullarna, alltså. Ja, dem hade någon slängt, svarade de. Jaha… Jag gick tillbaka till serveringen och sa som det va, och bad att få en ny bulle. Nu var det ingen kö längre, som tur var. Men nä, nu var alla bullar slut. Allt nybakt var slut. Så jag fick bara äta köttbullar och potatis, inte ens sås eller lingonsylt hade jag tagit!

Fatta vilken hemsk dröm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s