Bilen

En kompis har lånat min bil över helgen av olika anledningar. Men det blev inte till någon större hjälp för dem, dessvärre…. Sidorutan på passagerarsidan har länge varit paj, och har inte gått att dra ner. Nu plötsligt när hon kör hem bilen från mig så börjar den glida ner. Hon stannar och lyckas få upp den nästan ända upp, och när hon kommer hem till sig så lyckas hon och maken få upp den sista biten och tejpar fast den. Men under helgen så har den glidit längre och längre ner trots tejp. Och nu regnar det ganska rejält…..

Nu börjar jag fundera. Jag behöver nya (eller de måste inte vara nya, men de måste vara fungerande) vinterdäck, för mina är slut. Jag måste fixa backspegeln, och byta vindruta och nu även sidorutan. Det här kommer kosta en del. Även om jag säkert kan få vindrutan på försäkringen för det är ett stenskott, då är frågan: en gammal bil,  hur mycket ska man lägga? Ska jag skrota bilen och kolla efter en annan begagnad? Eller ska jag lägga de här pengarna på bilen, jag gillar den ju och den går bra? Ska jag skrota bilen och vara utan bil? I veckorna använder jag knappt bilen, det är mest på helgerna och på sommaren när jag är ledig och åker till landet hos M och L och så vidare. Fast näää, jag vill inte vara utan bil! Usch, jag avskyr när bilen pajjar!! Bilen är ju till för att underlätta, vara ett hjälpmedel. När den istället blir ett problem så är jag både av med ett hjälpmedel och har ett problem! Blä!

Frågan är ju dessutom hur blött det är inne i bilen nu, om det regnat in i den hela natten? För jag har vaknat urton gånger i natt av att det smattrat mot fönsterblecket, så regnat har det.

Idag har jag i alla fall haft sovmorgon, börjar jobba klockan 14 idag. Så Jaja ska komma över med min madrass som hon lånade när Mickes släktingar sov över efter festen.

18 reaktioner på ”Bilen

 1. Beror mest på vad bilen är värd?
  Om det går bra och inte har några problem med motor eller mekanik och är värd mer än 30 000 kr så skulle jag säga att den är värd att fixa; gissar att det du behöver åtgärda kan gå på under 10 000 kr?

  Gilla

   1. Jag vet att en tex Ibiza kostar runt 1300 i månaden och då ingår reparationer, service samt däck…. samt en massa annat…. Men du klarar dig väl med en bil i den storleken?

    Gilla

   1. Vi leasar också och allt ingår inte. Fast för oss är det ändå en perfekt lösning för vår andrabil. Dessutom lite lyxigt med ny bil vart tredje år 😉

    Gilla

   2. Ja, man får kolla vad som ingår. Men jag tror att det är lite för mycket pengar för min del. Även om det absolut skulle vara lyxigt och skönt!

    Gilla

 2. Att sidrutan åker ner fixar du lätt med en skruvmejsel. Gör så här, ta upp rutan, sätt skruvmejseln i
  springan där rutan kommer upp och vips så håller det.
  Har man som jag haft en gammal amazon så är skruvmejsel ens bästa vän när rutorna vill ner.

  Gilla

 3. Kolla in Drive Now, där betalar man bara när man använder en bil, häntar o lämnar på angivna platser.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s