Telia

Jag har haft Telia för både TV, bredband och telefoni i några år och varit supernöjd . Men så köpte jag en TV till för att kunna titta i sovrummet. Då visade det sig att det inte var så enkelt som man skulle kunna tro att få in kanalpaketet även till den . Jag ringer kundtjänst, sitter i kö och kommer fram efter en kvart ca. Talar om att jag har en TV till och frågar vad jag ska göra för att kunna titta även på den. Jo, då skulle jag gå och köpa en pryl (jag har förträngt allt jag skulle köpa…) och sen skulle det funka genom att gå genom Play+. Okej,lät ju bra! Upp till Kjell & Co och köpte prylen, hem och testade. Funkade inte! Och på Kjell & Co hade de sagt att de inte trodde det skulle funka när de hörde att jag har Telia. Ringer Telias kundtjänst,  sitter i kö igen och förklarar när jag kommer fram vad som är problemet. Aha, men då behövde jag köpa ytterligare en pryl ,  sen skulle det gå så bra så. Okej, jag knatar tillbaka till Kjell & Co, köper pryl nummer 2 och är nu uppe i ett par tusen kronor i tillbehör. Hem, druttlar ihop allt och testar. Nä, men så förvånad jag blir! Det fungerar INTE! Ringer kundtjänst  igen och får prata med en ny människa och förklarar återigen vad jag försöker göra . Jo men då skulle han bara ändra nån inställning så om jag bara väntade en kvart och provade igen så skulle det funka så bra, så. Jag kan tala om att Nettis var hos mig vid det här laget och hjälpte mig, och hon hade fixat det här hemma hos sig. Så det var inte för att jag var oteknisk! Men se det funkade ändå inte!!! Ringer ytterligare igen, sitter i kö, förklarar för en ny människa som igen säger att nåt nytt ska ändras o jag ska vänta 15 minuter. När vi efter 15 minuter föga förvånande inte får det att funka så ryker det ur huvudet på mig!Ringer upp IGEN, sitter i kö IGEN, förklarar IGEN hela historien och får då höra att jag nog behöver köpa en tredje pryl . Då la jag på.

Sen har jag inte orkat ta tag i detta igen, för jag har blivit så arg bara jag har tänkt på det! Jag packade i alla fall ihop alla extra prylar jag varit och köpt, och lämnade tillbaka dem och fick pengarna tillbaka. 

Nu har jag valt att chatta med Telia i stället. Talar om att jag efter ett antal kontakter med kundtjänst ändå inte lyckats få kanaler till den andra TV:n. Och så skriver jag att jag inte kan tro att det är möjligt att inte Telia ska kunna se till att det funkar, utan att jag ska behöva springa i skytteltrafik och köpa en massa tillbehör. Självklart ska de skicka en box till mig, får jag till svar. Phu, tänker jag, äntligen. Men säg den lycka som varar…. -Fast jag ser att du bor för långt från sändaren för att ha ett tvillinabbonemang, dessvärre, skriver hon sen. Men du kan koppla upp TV:n mot Play+, skriver hon då. -Nej,det är ju det jag redan prövat och pratat med er om ett antal gånger, och ni lyckas inte få det att funka!!! Då vill hon skicka mig, och chatten, vidare till supporten. Som jag ju redan pratat med. Och så beklagar hon att jag inte är nöjd, de vill så klart gärna ha nöjda kunder. Jag svarar att jag gärna vill vara en nöjd kund, och om hon bara kan se till att lösa sett utan att skicka runt mig så blir jag det. Men se det kunde hon inte. Då frågade jag hur lång uppsägning jag har på mina avtal och fick veta att det var 1 månad. Tack,  då ska jag fråga andra bolag, för de flesta hushåll idag har faktiskt mer än 1 TV så det kan ju knappast vara svårt att ordna. 

Sen tänkte jag att någon borde ju kunna ordna det här på ett för kunden smidigt sätt! Jag jobbar själv på en kundtjänst och ibland får man ju bara säga till kunden att jag fixar och så återkommer jag till dig när det är klart. Sen får jag fara runt som en skållad råtta mellan avdelningar istället för att koppla runt kunden. Så jag gick in på Telias Facebooksida och skrev ett öppet meddelande och frågade om det verkligen var möjligt att de inte kunde ordna kanalpaketet till en andra TV om man bor för långt från sändaren? Måste jag verkligen byta leverantör för att kunna få se på TV? Får svar att de tyvärr inte kan hjälpa att sändaren är för långt bort, men det är ju bra om andra bolag kan ordna det. 

Att sändaren når 1 TV är ju ett under….

20 reaktioner på ”Telia

 1. Hej, vad konstigt, vi har Telia och 2 tv apparater, till varje tv har vi en digitalbox så jag fattar inte varför det inte skulle funka hos dig. Ett annat bra tips är Chromecast och skicka ifrån play apparna i telefonen, fast det funkar inte med ”vanliga” tv program.

  Gilla

  1. Chromecast, det var 1 av prylarna jag köpte! ! Funkar inte…. Och jag bor för långt från nån sändare ( förort till Stockholm, inte Norrland ) för att ha tvillinabbonemang.

   Gilla

   1. Men varför funkar inte Chromecast? Den behöver bara kopplas upp mot wifin så funkar den. jag bor också utanför stan…

    Gilla

 2. Hej hej!

  Det låter som att du har ADSL. Det vill säga bredband via telejacket. Kan det stämma?
  Där är det tråkigt nog så i vissa fall att kapaciteten inte räcker för flera TV-boxar. Det krävs nämligen mer hastighet än du kan få då. Jättetråkigt!

  Om man bor nära en station eller har bredband via fiber går det ha flera TV-boxar. Det gäller oavsett var i landet du bor.
  Tråkigt nog är det samma för alla bredbandsleverantörer, men det finns alternativa sätt förutom bredbandet du kan se TV på. 🙂

  Chromecast är absolut ett alternativ, men det är inte säkert att det fungerar med alla TV-apparater.
  Har du bara en smartphone, dator eller ipad samt ett HDMI-uttag i din TV ska det inte vara något problem.

  Chromecast fungerar med iPhone, iPad, Android-mobiler eller -surfplattor, Mac- och Windows-datorer och Chromebook.

  När du laddat ner Play+ och appen för Chromecast behöver du bara starta ett program i Play+ och trycka på Chromecast via Play+ så ska det fungera.

  Vill du testa igen så gör gärna det och behöver du vår hjälp går det utmärkt att återkomma på til exempel Facebook.

  Ha en trevlig helg!

  //Anna Pettersson, Telia Kundservice

  Gilla

  1. Tyvärr så har jag, på er inrådan, testat med Chromecast och det bara lägger ner då ert wifi är för svajigt eller svagt eller vad det nu är. Jag har testat, och köpt både det ena och det andra. Ni har inte lyckats leverera.

   Gilla

  2. Som sagt, TV:n är ny, har HDMI-uttag, och jag har gjort PRECIS som ni sagt. Det fungerar ändå inte! Så JAG tänker inte varken ringa, chatta eller på något annat sätt kontakta er igen. Vill ni lösa detta och behålla mig som kund så får ni ordna det och sen kontakta mig.

   Gilla

 3. Ditt trådlösa kan jag hjälpa dig med, men hur jag än vill kommer jag inte kunna lösa problemet med kapaciteten. Jag hade gärna gjort det om det gått.

  Men vill du ha hjälp med det trådlösa behöver jag någon kunduppgift till dig och då behöver du också återkomma i någon av våra ingångar är jag rädd.

  Annars finns alltid vår wifi-guide.
  https://www.telia.se/privat/support/wifi-guiden

  //Anna

  Gilla

 4. Har du testat telefonens wifi? Du kan alltså sända från telefonen. Och då spelar det ingen roll vilken operatör du har. Tom min gamla telefon kunde skicka wifi 😉

  Gilla

   1. Om du går in på din telefon och inställnngar så har du wifi och dela internet. Då kan du dela ut eget wifi och nyttja det till att skicka från telefon till tv…..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s