Plankare

Idag var mitt SL-kort slut så jag fyllde på. När jag sen ska gå genom spärrarna så är det en man som kastar sig in efter att en kvinna lagt sitt kort på avläsaren. Det skulle vara intressant att veta hur många som plankar varje dag! För det är många .  Om bara de som faktiskt betalar åker så bör det inte vara lika trångt, men det måste ju vara omöjligt att beräkna hur många vagnar/bussar som behövs när så många inte ingår i statistiken. Jag undrar varför det liksom inte anses som särskilt allvarligt att planka på tunnelbanan? Att snatta anser de flesta vara fel, och jag tycker att planka är ungefär samma sak. Hur tänker ni kring det här?

2 reaktioner på ”Plankare

  1. Snatta och planka är samma kategori ja, ingen skillnad. Man vet att det är något som alla måste betala för att få ta del av, men man stjäl för egen del. Verkligen samma. Sen skulle jag gärna låta busschaffisar/kontrollanter vara lite mer resonabla om det är en uppenbar turist eller ett barn typ under 12-13 år som gör fel med en biljett, alltså har försökt göra rätt, men inte lyckats. Hat till såna som slänger av barn på närmsta hållplats om biljetten inte stämmer! Nyss i tidningen i Göteborg. I såna fall skulle jag vilja säga ”men bussen ska ju gå samma rutt ändå, vad spelar det för roll”.

    Gilla

    1. Det håller jag helt ned om!! Självklart när det gäller barn! Och vårt system kan inte vara helt lätt för turister så där borde man oxå vara mer tolerant.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s