Is

Pojken tittar på termometern varje morgon när vi äter frukost. I lördags stod det att det var -0,3° och han sa att då fryser nog vattnet på badplatsen. Jag trodde inte att det var is på Mälaren. Igår var det -4,5° och Pojken sa att NU var det nog is i alla fall! Så jag tänkte att vi får väl ta reda på det då. Sagt och gjort! Vi packade in oss i bilen och åkte till Katta och så gick vi ner mot vattnet. Som var fruset. Jag som absolut inte trott att det varit tillräckligt kallt. Men helt klar,genomskinlig is låg över vattnet. Jag har aldrig sett så klar is på Mälaren! Man såg botten igenom isen, så häftigt! Vi vågade inte gå ut på isen,för så tjock var den nog inte. Vi gick en lång promenad längs med vattnet och vi var inte ensamma om att vara ute i det vackra vädret.  Pojken letade stenar och stora pinnar att kasta på isen där vi kom nära,  för att se om den skulle brista. Men isen höll varje gång! När vi kom till en badplats så har det som varit ett fik nu nya ägare som gjort om det till en restaurang. Så himla fint och mysigt har de gjort! Så vi gick in och åt en lätt lunch. Pojken åt pannkakor, jag åt en matig macka med supergod tonfiskröra på och Katta drack te. Hon hade redan ätit lunch innan vi gick ut.

Stärkta efter lunchen knatade vi tillbaka hemåt, och stannade en stund i lekparken för Pojken ville klättra. Sen hem igen. 

När jag lämnat tillbaka Pojken till hans familj så åkte jag hem igen och sjönk ner i soffan. Gjorde nåt jag väldigt sällan gör. Hällde upp ett glas vin till mig! Jag var så sugen på Comté-osten, och då ville jag sippa vin till.

Osten åts upp i ett nafs! Men efter hälften av vinet så var jag nöjd. Som oftast när jag dricker vin… :mrgreen:

Det är intensivt när Pojken är här, så på söndagskväll är jag rätt slut. Då är det skönt att bara vara själv och få tyst och lugnt. Jag läste en bra stund och sen kollade jag på Innan vi dör. Så spännande! Sen gick jag och la mig och läste ett tag till innan jag somnade. 

Nu måndag, ny vecka, nya möjligheter! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s