Städa

Varje morgon när jag börjar tidigt och kommer till centrum för att ta tunnelbanan så städas det. Män som går med en sån där stor blåspryl och blåser ihop allt skräp i högar,en traktor som kör runt och sopar och nån som går med en lång tångliknande pryl. Varje morgon!

Imorse var inget undantag. Och inatt har någon/några roat sig med att slita växter ur planteringarna och kasta runt dem. Det låg ljung och nån annan växt utspritt överallt. Jag har tänkt på det förut, vilka kostnader det måste vara för allt det här arbetet. Och hur 17 kan det bli så mycket skräp varje dag ? Är det torghandeln som gör att det blir skräp, eller slänger folk bara papper och annat på marken? 

Tyvärr är det nog mest att folk faktiskt kastar skräp på marken. Fimpar, portionssnus,kvitton, servetter och snabbmatsförpackningar. Ändå finns det gott om papperskorgar i centrum,  så det är knappast därför. Tänk om alla skärpte sig och det kanske bara skulle behöva städas kanske 1 gång i veckan? Vad de skulle kunna sänka butikshyrorna då! Och priserna i affärerna oxå då!

6 reaktioner på ”Städa

  1. När jag var i Japan fick jag uppleva hur rent och fint där var. Ingen japan skulle komma på tanken att kasta saker på marken eller dra upp växter och slänga omkring!? Kanske kommer det ifrån att japanska barn får städa sin skola själva. Det är ingen som förstör eller skräpar ner där heller.

    Gilla

  2. Så det är hos dig dom städar – i Akalla får vi vara glad om de kommer två gånger per år… Tidtabellsskylten är så nedskiten att det inte går att se vad det står där… 😦

    Gilla

  3. Hmm, ser en mycket uttråkad gulklädd person varje morgon som plockar skräp. Fattar inte heller varför man inte kan kasta saker i papperskorgarna som det finns hyfsat gott om även på min lilla ort….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s