Vår

Att vakna till solsken och höra fågelkvitter genom fönstret! Älskar’t!! Tror att min ena kaktus oxå har vårkänslor.  Kom hem efter att jag bott hos Jaja i 4 dagar och den blommar för fullt!

Så fin! Jag har fått den för några år sedan av Nettis mamma,och då och då så blommar den om. 

Idag börjar jag sent, så nu sitter jag kvar vid frukostbordet och dricker min lattekaffe. Har läst några bloggar och scannat av Facebook. Hittade den här,  som jag tycker stämmer bra.

Nån som kan tänkas skriva ut den checken,tack?? 

7 reaktioner på ”Vår

 1. Helt OT men en kompis fru bad mig leta efter vuxna kvinnoskor (damskor 😉 ). Hon är ett par cm kortare än dig så ni bör ju ha liknande små fötter och ha samma problem med att hitta skor… Jag hittade ett ställe här i Sverige. Här är länken om du inte visste om den innan. http://petiteshoe.se/

  Gilla

 2. Nejdå, det är en julkaktus (novemberkaktus kallas den ofta i affären) och den kan jag en del om. 🙂

  Den börjar blomma när det blir tillräckligt många timmar med mörker (=långa nätter) eller när det blir tillräckligt svalt om nätterna. Jag gissar att du har haft den på ett ställe där du haft någon belysning under advent-jul, i ett fönster t.ex. i sovrummet där det sedan inte har varit tänt med starka lampor på kvällen. När du plockade ner julbelysningen och bara har vanlig belysning som tändes kortare stunder, så blev det tillräckligt mörkt för att blomman ska kunna sätta skott och nu har det gått tillräckligt lång tid för att de ska slå ut. Om du har den i sovrummet och har svag lampa tillräckligt långt bort (eller blomman står lite bakom gardinen så att den skyddas mot lampor) så kan du tända när du behöver och ändå få den att blomma.

  Ställ ut den på balkongen i sommar (inte i direkt sol, lite halvskugga blir bra, kanske nere på golvet), då kan den visserligen blomma lite på sommaren för att det har varit svala nätter, men sedan blommar den även på hösten. Den kan stå ute till nätterna går ner till några plusgrader, men jag vet att grannen fick lite snö på sina kaktusar en höst och det gick bra det också.
  Vattna jämnt (inte låta den torka som det står på vissa ställen), men under vintern är det dåligt med dagsljus och då vill den ha mindre. Jag ger svag näring i vattnet vid varje vattning, men mina stackars blommor har inte blivit omplanterade på många år, så de har ingen näring kvar i jorden.

  Så, nu har jag skrivit en halv roman om din blomma, hoppas du orkar läsa och har du några frågor så svarar jag gärna. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s