Ibland händer det

Vet ni vad det här är?

Den är tung som 17, kan jag tala om! Och innehåller en symaskin.

Det är mormors gamla som hon köpte när mamma och hennes syskon var små. Mormor lagade och sydde om deras kläder. Tror aldrig att hon sydde nytt, kanske nån gång. Men hon var en fena på att sy in och lägga ut och göra ändringar! När jag var yngre var det alltid mormor som hjälpte mig att lägga upp byxor och liknande. Men när hon fick mammas fasters symaskin så fick jag den här. 

Oftast blir jag osams med den när jag ska sy. Men igår gick det faktiskt riktigt bra! Fast det var ju inget särskilt avancerat jag skulle göra, får jag väl erkänna. Men ändå! Jag la upp ett bar byxor. Ett par mysbyxor utan mudd och då måste de sys upp. Med mudd funkar ju ändå.

Snygga va? Älskar dem! Dem kan man ju ha bland folk även fast det är mysbrallor!

Att jag inte har nåt tålamod vet ni ju redan. Och när jag blir otålig så blir jag …. hrmm, ja en aning… irriterad,kan man säga.  Mitt ex satte fingret på det en gång. 

Ex: -Ska du baka?

Jag: -Ja, varför låter du så lidande?

Ex: -Du blir ju så arg när du bakar.
Antagligen var han aldrig hemma när jag sydde…..

14 reaktioner på ”Ibland händer det

 1. Äntligen är jag tillbaka till riktigt bredband och dator (jag hatar att skriva på mobilen).
  Jag känner igen det där med att bli lite förbannad på saker och ting…
  Jag får alltid vara ensam när jag ska laga någonting, jag förstår inte varför 🙂

  Hur är vädret där hemma? Här har jag (redan) +25 i skuggan och dom lovar mer värme under dagen 😉

  Gilla

  1. Å, vi är fler, alltså?! 😊
   I helgen hade vi sol och sommarhetta , men nu regnat set för andra dagen i rad.
   Jag tänkte på att det var ett tag sen jag hörde av dig, Välkommen tillbaka!

   Gilla

 2. De äldre symaskinerna var ju Kvalitet.. det var samma med mycket elektronik vad jag förstått. Även fast jag kanske inte är så gammal men 🙂
  Underbara mysbyxor föresten…!! Lätt att du kan ha dom ute!

  Och ptja, det där med tålamodet känns nog igen hos ganska många av oss.. 😉

  Gilla

 3. Jag har min mammas gamla, inte exakt samma modell som du har, men det är också en grön Automatic. Jag har tänkt lämna in den på service någon gång, men hittills har jag fixat den själv med de verktyg som jag har lärt mig behövs; nagelsax, pincett och dammsugare. Man öppnar alla luckor och dammsuger ut dammet, ibland får man dra ut trådar och klippa av där de har snurrat fast. Med detta underhåll så kommer man långt med dessa maskiner 🙂 Min slutade trassla undertråden efter att jag servat den på detta sätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s