Ålderskoll

Jag var in och handlade hem till helgen igår på väg hem. När jag står i de där självbetjäningskassorna och blippar mina varor så står det plötsligt Invänta personal, ålders kontroll. Jag fattar ingenting, och tittar förvirrat på mina inköp. Måste man visa leg för att köpa päron, eller dricka? 

Det visar sig vara drickan. Och då blir jag tveksam om jag vill dricka den alls.

Jag hade inte fattat att det var en så kallad energidryck. Eller om det är för att det är koffein i. Men kaffe måste man väl inte vara över 15 för att få köpa? Eller? 

Jag tyckte att det lät gott med vattenmelon, men jag har inte smakat än, så jag får väl se. Men en sak blev jag besviken på. Hon bara skrattade, tjejen som jobbade i butiken,  och sa att jag inte behövde visa leg. Hrmph….

11 reaktioner på ”Ålderskoll

 1. Jag känner igen den där känslan. För några år sedan så skulle jag köpa lite folköl i ett litet snabbköp någonstans (kommer inte ihåg var) och vid kassan så stod det en skylt. ”Köper du öl och är över 20 år men har tur nog att se yngre ut? Var snäll och visa leg… ”
  När jag frågade tjejen i kassan om jag hade tur eller inte, så tittade hon på mig och sa. Nej, tyvärr du behöver inte visa leg 😦

  Gilla

  1. Du fick inte samma svar som gubben fick iaf. Han fick veta att det inte fanns någon övre åldersgräns bara nedre….

   Gilla

 2. Du de där energidryckerna är inte nyttiga alls. Dessutom en del saker som kroppen inte ens kan hantera utan bara lagras tills det en dag blir något ännu mindre bra av det. Så skippa den och köp dig en vatten melon och gör dryck av den.

  Gilla

   1. Kompis hade förmånen att forska lite i vilka ämnen som ingår och vad de ev kan göra med våra kroppar. Ingen vacker syn fick jag veta…. Mer fick jag inte men hon går omvägar….. lika så med light produkter.

    Gillad av 1 person

 3. Min dotter snart 43 år fick visa leg på systemet… hon hade redan betalt och höll
  på att packa ner när kassörskan sa: Nej, jag måååååste få se din legitimation.
  Dottern på att smälla av men blev givetvis glad och så avslutade kassörskan med:
  Livet har varit snällt mot dig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s