Boktips

Igår bad Lisa om boktips i kommentarerna. Nu är ju jag så sjukt dålig på att komma ihåg titlar och vem som är författaren! Men några har jag koll på, plus att ni kan klicka på boktips bland etiketterna. För ibland har jag lagt ut en bild när jag läst en bra bok!

Men här kommer de jag kommer på nu:

☆Sagan om isfolket. Det är en serie böcker av en norsk författare, och de är jättebra! Klart annorlunda, men på ett bra sätt.

☆Wallander-böckerna av Henning Mankell. Jag läste böckerna så fort de kom ut! Älskade dem! Minns en sommar då jag låg på en brygga och läste och läste och brände mig på ryggen. Böckerna är mycket bättre än filmerna. Det är ju deckare, men på svenskt vis, så inte action, biljakter och en massa blod.

☆Diana Gabaldons böcker om Clare och Jamie.

Riktiga tegelstenar! De handlar om en kvinna som råkar resa bakåt i tiden. Hade jag hört det innan jag började läsa så hade jag nog fnyst och sagt att det är inget för mig. Så det var tur att jag inte visste, för de är så bra, böckerna!! 

☆Stieg Larssons Millennium trilogi.

Ingen har väl undgått dem? Riktigt bra skrivna, spännande och oväntade upplösningar! När jag fotade dem igår så såg jag boken av Inger Alvin och insåg att den har jag inte läst! Jag brukar ha de böcker jag inte läst i sovrummet, men den här har hamnat fel. Så nu har jag flyttat den.

☆Colleen McCollough’s Tim. Det var många år sedan jag läste den, men minns att det var en fin berättelse som jag tyckte mycket om. Den handlar om en äldre kvinna och en yngre man med ett lättare förståndshandikapp. Den har filmats oxå.

☆Kepplers Play Ground. 

Otäck och väldigt spännande! Den handlar om var vi hamnar när vi dör. 

☆Tana French En hemlig plats läser jag nu, och det är en deckare. Spännande,än så länge! 

Som sagt,jag glömmer ju titlar… Läste nyss en jättebra och otäck bok om barn som utnyttjas, men kan ju fasen inte minnas vad den heter!

Men här är i alla fall några lästips från mig!

P.S. Sara Larssons Den första lögnen var det ju!!

14 reaktioner på ”Boktips

 1. Jag bidrar gärna med ett par tips också:
  Kepler, Stalker
  Armstrong, Livets låga
  Nevil Shute, På stranden.
  Den sistnämnda handlar om kärnvapenkrig på 50-talet och det sista
  landet som finns kvar är Australien. I boken får man följa människors
  sista dagar och inse hur människor klamrar sig fast vid sina saker….
  trots att alla veta att livet kommer att vara slut om sex månader.
  En riktig tankeläsare.

  Gilla

 2. En plats mellan himmel och jord Emelie Richards
  Jag älskar dig inte Christina Stielli
  Pilotens hustru Anita Shreve
  Stormblomma Tamara McKinley
  Det är några av dom jag gillat att läsa.

  Gilla

   1. Tiggaren av Sofie Arenbrant. Dock finns det 4 böcker före denna som är den sista. Nr 4 heter sal 73.

    Kommer fler snart…..

    Gilla

   2. Följande har jag eller ska jag läsa:

    Vänd dig inte om – Tove Alsterdal

    Rädslans fångar – Anna Jansson

    Midnattsflickor – Jonas Moström

    Prio ett – Emelie Schepp

    Offline – Anne Holt

    Jag lät dig gå – Clare Mackintosh

    Yxmannen – Ray Celestin

    Det andra ansiktet – Mari Jungstedt

    Störst av allt -Malin Persson Giolito

    Välkommen hem – Ninni Schulman

    På sex meters djup – Denise Rudberg

    En enda hemlighet – Simona Ahrnstedt

    Klarar du dig en stund nu tror du??

    Gilla

   3. Här kommer en hög till:

    Vågspel – Ann Rosman
    Låt det som varit vila – Marianne Cedervall
    Blodsbunden – Augustin Erba
    Överlevarna – Wendy Holden
    Sjuka själar – Kristna Ohlsson
    Ensamfjäril – Gabriella Ullberg Westin
    Kvinnan på tåget – Paula Hawkins
    Låt mig ta din hand – Tove Alsterdal
    En hemlig plats – Tana French

    Nu hoppas jag att du klarar dig nästan hela augusti ut 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s