Eeeehhh….

Hur man blir av med en massa pengar i ett nafs?

Jo, man funderar på om man ska ta bilen eller inte, en bit till jobbet. Men så bestämmer man sig för att det blir bäst ikväll,  för eventuellt ska jag träffa Nettis,  Toyboy och Bäbis efter jobbet.

Så jag hugger handväska och bilnyckel och knatar till bilen. Låser upp och hoppar in och sätter i nyckeln. Så får jag se att hela framrutan är full all frön från träden längs gatan, och mot torkarna ligger stora högar. Så jag går ur och tar borsten och börjar borsta bort dem så torkarna är fria från dem.  När jag är klar så tar jag tag i dörren. Som är låst! LÅST?!? Känner på alla dörrar. Låsta! Även bakluckan. Bara stirrar på bilen, helt tom i huvudet. Inne i bilen ligger alltså bilnyckeln, i tändningslåset, och handväskan med mobilen och hemnyckeln. Med mera, så klart. När jag står där och stirrar dumt på bilen så kommer en tjej förbi och tittar undrande på mig. Jag talar om vad som har hänt och hon frågar om jag vill låna telefon. Först vet jag inte ens vem eller vart jag ska ringa, men så ringer jag Carina som har min extranyckel hem. Får tag i henne, men hon har ingen bil. Hon ska i alla fall ringa mitt jobb och tala om vad som hänt så de vet att jag blir sen. Och försöka få tag i en låssmed. När vi lagt på säger tjejen som jag lånat telefonen av, ska du inte ringa ditt försäkringsbolag? Den ängeln! Det är klart jag ska! Ringer dem, de tar mina uppgifter och adressen där jag är. Och säger att assistanskåren kommer inom 1 timme. 

Jag tackar tjejen så JÄTTEMYCKET för lånet och hjälpen, och hon går till sitt och jag sätter mig på en sten och väntar. Efter ett tag kommer en bärgningsbil i backen och jag ställer mig upp och vinkar, men han bara svischar förbi. Skumt! Verkar ju inte så troligt att en till person behöver hjälp på samma gata, längre bort. Så jag ställer mig vid vägkanten och mycket riktigt så kommer han tillbaks efter bara en liten stund. De hade sagt ett annat gatunummer till honom… 

Han fick i alla fall upp bildörren på bara 1 minut, ungefär!!! Vilken hjälte! En stor kram fick han! 

Jag frågade hur jag ska betala, och han sa att de skickar räkning. 

Ja, var det jag som sa att det inte händer så mycket i mitt liv just nu, för nån dag sedan?

2 reaktioner på ”Eeeehhh….

  1. Ibland tänker man inte på det uppenbara. Du har väl en självrisk? Eller iaf en vad jag kallar klantförsäkring?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s