Välgörenhet 

Hittar inget bättre ord för rubriken. Av någon anledning så tycker jag att ordet ”välgörenhet ” låter lite… jag vet inte, som att man är självgod? Fånigt för det man menar är ju ändå att man ”gör väl”. 

I alla fall, vad jag skulle komma fram till är att vi ska ge styvmors glasögon till SpecSavers som sedan skänker dem vidare till fattiga i andra länder. Människor som aldrig skulle ha råd att köpa glasögon, utan de lever helt enkelt utan att kunna se ordentligt. 

Vi hittade ganska många par, och det känns i alla fall bra att tänka att de kanske kan hjälpa en annan människa. Kanske den personen kan jobba när den kan se? Så mycket mer meningsfullt än att bara slänga dem! 

9 reaktioner på ”Välgörenhet 

 1. Tack för påminnelsen. Jag har tänkt kolla om Specsavers tar emot, jag har en stor samling av mina och pappas glasögon som jag har tänkt ge till någon insamling. Roligt om de kan komma till nytta.

  Gillad av 1 person

   1. Reser Specsavers också ut i världen och provar ut till behövande?
    Det är så himla bra tycker jag. Ni gör rätt som skänker.

    Gilla

 2. Ska göra lika med en hög som man samlat på sig under en hög med år…. Med lite special fel….. Hittade en hög för ett tag sedan. Och i ytterligare en annan kedja…… men det spelar inte så stor roll så länge de hamnar hos någon som inte har råd själv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s