Begravningsbyrå

Igår träffades vi allihop på begravningsbyrån. Den stackars kvinnan måste ha trott att vi inte var riktigt kloka! Flera gånger så skämtade vi och skrattade. Vet inte riktigt vad för humör vi var på, allihop. Tror nog annars att det är vanligare med gråt och tårar i den situationen. Men hos oss så varvas gråt och tårar med skratt och skämt. Och det känns faktiskt skönt! 

Åkte direkt till jobbet från begravningsbyrån. Jobbade till 20.00. Det kändes däremot tungt, att sätta på sig ett proffsigt bemötande av kunder. Som tur var så var det väldigt lugnt! Jag känner att jag inte direkt är på topp, jag är ganska dränerad känns det som. Ja,ja, det ger sig väl med tiden.

10 reaktioner på ”Begravningsbyrå

 1. På något vis reagerar man lite konstigt i såna här situationer. Jag minns när jag och min bror var hos prästen och planerade vår mammas begravning. Prästen började plötsligt sjunga psalmer för att vi skulle välja och jag vågade inte titta på min bror för jag var rädd att vi skulle börja skratta. Så högst opassande det hade varit. 🙂
  Kram

  Gilla

 2. Tror inte eran reaktion är så ovanlig. Oftast kan just besöket på begravningsbyrån vara varmt – man blir väl emottagen och lyssnad på . Man får planera nåt som känns fint och värdigt för ett avsked av en älskad person. Det blir ett avslut på det mest akuta sorgearbetet. Att de anhöriga skämtar med varandra kan ju vara ett tecken på att man är trygga med varandra och att man delar minne inte bara en sorg utan också livet som pågår. Tror jag då. Men att skämta kan också vara den utväg en del tar för att den inte orkar visa just sin ledsnad och sorg, att det blir för tungt liksom. Begravningsbyråns personal är nog van vid alla möjliga reaktioner.

  Gilla

 3. Minns för några år sedan, jag satt vak hos en barndoms väns mamma

  Var ju lite speciellt i om man kände hela familjen, så vi satt och pratade lite gamla minnen och vi skrattade åt en del saker, då kommer sjuksköterskan som var där just då och sa åt oss att dämpa oss, för han tyckte vi var för högljudda som skrattade, allra minst tyckte han att jag som var där pga mitt jobb att sitta vak hos mamman satt och skrattade för jag skulle typ bara finnas där

  Men det underlättar samtidigt mitt i sorgen att kunna skratta och skoja

  Gilla

   1. Ja, speciellt när de gillar bus, skoj & spex med varandra och inte är direkt tystlåtna av sig

    Sen underlättade det ju för de att kunna slappna en stund genom att kunna skoja & skratta mitt i sorgeln, när de vet att deras mamma de höll av allihopa kan gå bort närsom helst

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s