Bilen

Ringde runt till verkstäder igår för att hitta nån som förhoppningsvis kunde ta sig ann bilen på en gång.  Verkstad nummer 2 som jag pratat med kan ta den samma dag.

-Startar den så du kan köra hit den?

-Nej, den är helt död,  jag ska försöka bogsera den med en kompis.

-Okej, annars kan vi hämta den? Vi tar 500 för det.

-Va, kan ni?? Men jag är inte hemma förän till ca 17, ni jobbar kanske inte så länge?

-Jo, vi kan vänta en liten stund, det går bra!

Jag blev nästan gråtfärdig av tacksamhet och lättnad! Dessutom när jag talade om var bilen stod så sa han att vi kan mötas i centrum och lämna bilnyckeln så att jag slapp gå hela vägen dit. Och så idag på förmiddagen ringde han och sa att det var generatorremmen som hoppat av. Så den och nåt spänne behövde bytas. -Det är en lampa i bak som inte lyser, och så behöver det fyllas på kylarvätska. Vill du att vi gör det oxå? Jag svarade ja tack! ! Och så var jag välkommen att komma och hämta bilen igen idag vid 17. Hur smidigt var inte det??

Självklart kostade det pengar (före jul och allt…) men verkstan var ju verkligen bra och trevliga att ha att göra med! Tack för det!

12 reaktioner på ”Bilen

 1. Jag tycker att det är så bra att du fick detta bemötande nu när du verkligen behöver det, givetvis ska alla få det, men om livet redan är tungt så tror jag och även vet att det känns extra bra. Jag vet hur det är! kram Lena

  Gilla

 2. Jag läser om bilstrul överallt just nu. På vår bil läckte turbon vilket blev en dyr och icke uppskattad sak så här i juletider. Men de fick den klar i tid vilket är ett plus.

  Gilla

   1. Framför allt att de hann klart innan man och två barn drog till Sälen i torsdags. Fanns EN xc90 att hyra på Arlanda… i övrigt bara småbilar (som man ej vill köra till fjälls med). Så det var på håret 😉

    Gilla

   2. Tja, brukar är relativt. Men ja, de senaste två åren har jag åkt med mina två små. Värst var det med Sonen, då var det också ambulanshelikopter till Östersund. Inget jag vill göra igen, har med råge fått avkastning på mina skattepengar på den fronten nu…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s