Tur man har sparpengar

Idag är det löningsdag!! Yeeeiiii! Eller…? Lite drygt 2 000 fick jag in på kontot. Och lika mycket från Försäkringskassan. Eeehhhhhh….. Bara att snabbt föra över från sparkontot så att det finns pengar när hyra och annat ska betalas via autogiro. Tror att februari kan bli en aning fattigt.

Försäkringskassan verkar betala ut småsummor i omgångar, av någon anledning. Men, jag är tacksam att det betalar ut ersättning i alla fall. Jag hör från andra att deras sjukintyg från läkare blir ifrågasatta. Och andra som säger att Försäkringskassan gjort fel, och missat att betala ut så att de får vänta på ersättningen. Mitt läkarintyg har de i alla fall godkänt! Så jag får väl ”låna” av mig själv så länge.

Usch, så fort jag känner att det börjar pirra i armen, eller att det gör ont så är jag blixtsnabb att försöka vinkla huvudet så att det ska gå över. Om det triggar igång igen så att nerven blir så där irriterad så riskerar jag ju att nerven blir permanent skadad! Och då hjälper inte operationen, och det går ju inte att få bort smärtan med värkmedicin! Och även om det är mycket bättre nu, så kan jag fortfarande inte göra saker som jag brukar utan att jag känner av det. Fortfarande så kan jag inte ligga och sova utan att palla upp mig med kuddar, och jag kan inte ligga på sidan som jag brukar, till exempel.

Skillnaden är att nu gör det inte ont hela tiden, och det kommer inte för minsta lilla jag rör på huvudet, eller bara utan att jag ens rört på huvudet. Det är skönt! Men så fort jag gör något, eller är ute och går eller så, så börjar det kännas. Att det kommer när jag är uppe och går beror på att då jag inte har stöd för armen så ”drar” det i nerven, förklarade sjukgymnasten. 

Hur som helst, nu gäller det alltså att hålla detta i schack tills det är dags för operationen. Ska bli spännande att se om mitt domnade pekfinger försvinner oxå! Ja, alltså inte själva fingret! Men domningen. Eller om den skadan är permanent? För halva fingret är domnat konstant. Och visst, det är inte hela världen, men det känns obehagligt. Och det är ju pekfingret man använder när man vill känna på nåt. Igår fick jag en smula i urringningen, och stack ner pekfingret, men hade svårt att känna smulan. Jag kände den mot huden på bröstet, men inte i pekfingret. Och när jag prickade den så gjorde det ont som om det varit en glasbit och inte en bit knäckebröd. Helskumt!

6 reaktioner på ”Tur man har sparpengar

  1. Ja,jag hoppas det! Men mitt andra pekfinger är fortfarande, efter flera år, domnat längst ut i fingertoppen. Det kommer nog alltid vara så, trodde läkaren .

   Gilla

 1. Hoppas du inte behöver vänta allt för länge på operation. Ja försäkringskassan är ju ett kapitel för sig. Tur att du verkar blivit ”godkänd”. 😊 ha nu en fin kväll fina du. Ps jag läser din mysiga blogg men är lite dålig ibland att kommentera. Tycker du verkar vara en så fin och jordnära person. En sådan man mår bra av att ha i sin omgivning. 😘

  Gilla

 2. Får jag tipsa om kroppskudden Beckasin, en sådan skulle nog vara kanon för dig nu när du behöver ha stöd av kuddar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s