Ergonomi

För några år sedan var det en ergonom på jobbet som kollade bland annat min arbetsplats. Hon sa att jag egentligen skulle ha ett annat tangentbord för att jag har så små händer. Men det är lite svårt att få tag i, så det har jag inte lagt så mycket krut på. Däremot så har jag en annan stol, som hon rekommenderade till mig. Och nu äntligen så har jag även ett skrivbord som går att sänka ännu lägre än de andra på kontoret. Som en följd av det så går det även att höja extra högt. Jättebra, jag kan knata in raklång under det!

Sjukgymnasten jag gått hos nu för nacken rådde mig att skaffa en kudde, ett ländryggsstöd, och sätta på min skrivbordsstol för att få hjälp att inte sjunka ihop. Så jag har beställt en sån som jag tog med till jobbet idag.

Eftersom min stol ser en aning annorlunda ut så gick det inte att spänna fast den på rätt ställe, dessvärre. Men det visade sig vara rätt bra! För när jag sätter mig nu, så lägger jag kudden tillrätta på rätt ställe och sen är jag tvungen att sitta rätt för att den ska stanna kvar där!

4 reaktioner på ”Ergonomi

  1. Ursäkta men jag skrattade högt: kan du verkligen gå under bordet?? 😀 En kompis dotter kunde gå raklång under ett glasbord som vi satt vid, då hade hon precis lärt sig gå, jag kan inte låta bli att tänka på henne när du skriver att du kan gå in under bordet även om jag förstår att det måste gå att höja ordentligt om du ska klara av det. Men jag förstår att du uppskattar att du kan sänka bordet, det är stor skillnad på var jag har axlarna beroende på bordets höjd där jag har datorn, just nu sitter jag vid köksbordet och axlarna är nästan i öronhöjd … Arbetsplatsens utformning är viktig!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s