Äta gratis

Jag mötte Carina i centrum efter jobbet. Vi gick till en av restaurangerna och åt middag.

Vi tog varsin hamburgare och en dricka var. Åt i godan ro, babblade och kollade på folk. Mysigt och trevligt! När vi skulle gå så gick vi till kassan men tjejen där såg ingen nota för vårt bord. – Har ni inte redan betalat,frågar hon. Ärliga som vi är sa vi att nej det har vi ju inte. -Gå till killen i baren, som ni beställde av, säger hon då. Jaha, så vi knatar till baren och killen vi beställde av börjar kolla på sin skärm. Han hummar och kollar. -Men, alltså allt är betalt, säger han. -Jaha, är det nån som bjuder oss på middagen idag, säger vi och skrattar. -Ja, ni åt väl burgare och drack varsin cola, frågar han. Ja det gjorde vi ju, säger vi. -Men vi har inte betalat, säger vi igen. -Men, säger han, det är betalt. Jag tror det var du, säger han och pekar på mig. Jag bara stirrar på honom. Men nu har vi sagt så många gånger att vi inte har betalat att jag bara rycker på axlarna och säger att visst, jag tänker inte tjata om att få betala. Så han ger oss ett kvitto och vi tackar och går.

Då började vi ångra att vi inte tagit nåt dyrare…

2 reaktioner på ”Äta gratis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s