Sol och vårare

Igår när Inger och jag satt och babblade så kom jag att berätta om ”Gary” som försökte sol och våra mig. När jag berättat lite så säger Inger: -Men alltså, precis det där har de pratat om på Malou efter 10!

När jag kom hem så gick jag in på TV4-play och sökte, och hittade klippet. Det var en kvinna som chattat och pratat med en ”James” från Irland, som nyss flyttat till Sverige. ”Gary” sa att han var från Australien.. ”James” hade fått ett kontrakt och for till en oljerigg så de kunde inte ses, men hade kontakt hela tiden. Hon gjorde som jag, googlade och jo då, riggen finns! ”James” hade en dotter i Kanada, precis som ”Gary”, som ju oxå var på en oljerigg. Och ”James” bad om hjälp att föra över pengar från hans konto. Och hon gjorde som jag, googlade. Och ja då, banken finns! Självklart så funkade inte överföringen och självklart var han då tvungen att gå in fysiskt på banken, som ju var i en annan världsdel för att lösa det. Kunde hon låna honom pengar?

Här skiljer sig sedan våra historier åt, för hon skickade verkligen pengar till honom. Det gjorde INTE jag! Hon hade bildgooglat bilden hon hade på honom sedan och då hittat nån sida med varningar, detta var en bedragare! Jag försökte göra det med den bild som jag fått av ”Gary” men Google svarade först att det var en bild på en man. Jo, tack, så mycket vet jag. Testade en annan bild, och då tyckte Google att det var en selfie, och förklarade vad det är. Ha ha ha!!  

Jag undrar om det är samma snubbe i båda våra fall? Eller om flera använder sig av samma historia? Jag blir så himla nyfiken!! Jag skulle verkligen vilja prata med ”Gary” liksom på riktigt. Få veta hur han tänker, och hur 17 han lyckats fixa det där kontot, med inloggning och allt. Det är ju ändå ganska skickligt! Och jag undrar om det lönar sig? Kan han/de försörja sig på det här? Är det så många som går på det? Både kvinnan hos Malou och jag hade kontakt i lite mer än 1 månad innan frågan om att få pengar kom upp. Dagligen i över 1 månad! Vad blir det för timpenning för det ”jobbet”? I mitt fall 0… Då undrar jag ju hur många fler han kanske hade kontakt med samtidigt? Och hur 17 han i så fall kunde hålla isär vad var och en av oss sa? Så många frågor, så få svar….

2 reaktioner på ”Sol och vårare

  1. Skönt att du klarade dig ifrån dem där.
    Och att du var så klok att kolla upp o sen inte skicka pengar.
    Nuförtiden borde man ju liksom förstå att sånt där är bluff o båg 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s