Min far, mannen med järnkoll

När pappa berättade att han skulle operera ögat så frågade jag så klart vad det var för operation.

-Ja det vet jag inte, det var nåt med trycket, svarar han. Jaha…. -Men vadå, är det en starroperation, frågade jag. -Ja, jag antar det, svarar pappsen. Okej, så vi antar att han ska operera bort starr på ett öga, och då tyckte ju inte jag att bilkörning var en bra idé.

Men pappa kör dit och vi är, i vanlig ordning, i vääääldigt god tid. Så vi strosar runt lite ute innan vi går in och anmäler att vi kommit. Och så får vi sitta i väntrummet. Pappa har ju inget tålamod, alls! Så han börjar skruva på sig rätt snart,och jag upplyser honom om att klockan inte ens är 10.40 än,när han har tid.

Till Slut är det ju hans tur,i alla fall,och vi går in till läkaren. -Först ska vi kolla trycket i ögat, säger han. Och gör det. -Det är perfekt nu, så fortsätt med de nya dropparna du fick förra gången, säger han till pappsen. Eller säger och säger, till pappsen vrålar man, annars hör han inte.

Sen tar han med pappsen till operationssalen och säger till mig att vänta i väntrummet. Efter ca 10 min kommer pappsen ut igen, och har en liten sudd tejpad på ögonlocket. Jag tittat förbluffat på honom. De har opererat bort en liten fettknöl han hade på ögonlockskanten! !

Så vi gick till bilen, som pappa mycket väl kunde köra själv hem. Och så var vi in på banken och beställde tid för ett samtal och ett bankkort till pappsen. Sen åt vi lunch på en uteservering. Fantastiskt varmt idag!!

Jag tyckte vi skulle fira att allt är klart med bouppteckning och annat praktiskt nu, så vi köpte varsin liten flaska vin, pappsen rött och jag vitt.

Och så satt vi en stund på hans balkong och bara pratade lite och sippade lite vin. Vi kunde ju dessutom fira att han inte behövde operera ögat!!

En reaktion på ”Min far, mannen med järnkoll

  1. My partner and I stumbled over here from a different
    page and thought I might check things out. I like what I see so now i’m following you.
    Look forward to looking at your web page again.

    fotbollströjor barn

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s