Ungdomarna

Igår när jag kom in på gården när jag var på väg hem så satt de allihop på gården igen. Och åt vad jag trodde var nötter, men det var nåt annat med skal. Nån slags frön. I alla fall, så tänkte jag att nu snackar jag lite med dem.

När jag närmar mig så säger jag Hej, så klart. Då tittar de upp och säger glatt hej tillbaka. Alltså, verkligen glatt! Jag fick nästan en känsla av att de ville ha kontakt. Jag frågade om de visste vad jag sett på morgonen och det visste de så klart inte. Jag berättade att en kvinna krupit runt på alla fyra och plockat skal från hela lekplatsen. -Vi lägger dem här i, sa en kille då, och visade upp en burk de hade, med en massa skal i. Det låg en del på marken, men inte som kvällen innan, och nu försökte de ju i alla fall. Så jag sa att det var ju jättebra, och sa att de skulle ha det så bra. – Det samma,Hej då, sa flera av dem.

Kanske går att få fason på dem, i alla fall. 😉

5 reaktioner på ”Ungdomarna

  1. Tror det är typ solrosfrön med skal på som de äter. Eller pistagenötter
    Skojigt att de var så chill o var trevliga 🙂

    Gilla

  2. De flesta, oavsett ålder, gillar att bli trevligt bemötta. Och ett gäng tonåringar är väl den gruppen som har minst chans att få uppleva det (om man nu ska ha fördomar utifrån hur det var i dåtiden när man själv var tonåring), så nu kommer de ihåg dig som ”hon den trevliga”, eller något liknande.

    Solrosfrön är gott och ska man skala dem också så hinner man ju inte äta så mycket. Fast jag tycker att det är godast att torrosta dem (skalade) i stekpannan och salta. Då är det svårt att sluta äta!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s