Fika i centrum

Jag messade M när jag var på väg hemåt och frågade om vi skulle ses i centrum. Och hon kunde och ville! Så vi sågs på fiket och satt och babblade ett tag. Så mysigt! 

När vi kom så såg vi en kille som var tatuerad, allt skinn vi såg, även hela ansiktet. Dessutom verkade han…Ja, jag vet inte. Påtänd? Psykiskt sjuk? Nåt var det. Han var lite otäck. Och rätt var det var satte han fart och gick mycket bestämt mot oss, men så gick han förbi som tur var. Nära, men förbi. Faktiskt så jag blev lite skraj. 

När M och jag skilts åt så knatade jag in på HM. Fick syn på så himla fina byxor med matchande topp! Men självklart var byxorna i alla fall 1 storlek för stora, och det fanns inga kvar i mindre storlek. Typiskt! Billiga, snygga och i viskos, mitt favoritmaterial! Gick in på hemsidan när jag kom hem men de finns inte där alls. Dubbeltypiskt!

6 reaktioner på ”Fika i centrum

 1. Men du, viskos? Jag är så arg på att allt eller väldigt mycket kläder nu är i viskos. Jätteskönt material, absolut. Men det krymper! Det ska s t r y k a s ut, har jag blivit upplyst om.
  Har sen läst om viskos, där har jag fått lära mig att materialet dessutom kan krympa vid flera tvättar.
  Jag tänker i alla fall inte stå och stryka mina kläder. Aldrig i livet.
  Så jag säger Vägra viskos!!!

  Gilla

   1. Det kan inte bara vara jag som har viskoskläder som krymper efter tvätt?!
    I någon av mina kläder står ”strykes i vått tillstånd” Vilket jag så klart inte såg innan köp. En expedit på HM berättade att ett par byxor som hon hade i viskos, blev ca 1.5 dm för korta efter tvätt. Men det var ju bara att stryka ut…
    Jag har lämnat tillbaks en blus, som inte gick att använda efter tvätt, har en klänning som nu mer är en lång blus. En lång trång blus…
    Mm mm..
    Kanske ska säga att jag inte gått upp i vikt 🙂
    Sen kanske det fungerar bättre med blandning av Viskos. Har en kofta 70% viskos den är ok.
    Förlåt att jag låter galen, men strykning gör mig liten sån 🙂

    Gilla

   2. Förlåt, har missat det här tills nu!
    Vad märkligt, jag måste verkligen ha haft tur, för jag har massor av kläder i viskos, och inget har krympt. Och jag håller med dig, strykning kan göra mig med galen! Systeryster skrattar alltid åt mig som inte köper kläder som måste strykas. De blir ju ändå aldrig använda! Skulle de råka vara strukna så blir jag ”snål” och vill spara det till nåt ”bättre” tillfälle. Är de inte strukna… ja behöver jag säga att då använder jag dem inte för jag orkar inte stryka. 😕

    Gilla

 2. Jag Googlade nu och hittade det här. Ledsen att jag inte kan länka.
  Det är Kristina Adolfsson som har en artikel om just det här i SvD
  ”Boven i mitt drama heter viskos”
  Läs gärna så kanske jag inte verkar helt galen.
  Ha en bra dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s