Högtidligt

När jag var liten så brukade jag gå med mamma, mormor och morfar till vallokalen när de skulle rösta. Mamma berättade att det inte var självklart i alla länder att man fick vara med och bestämma vilka som skulle leda landet. Att vi inte skulle ta den rättigheten för givet.

Jag minns att det kändes lite högtidligt att gå dit. Se alla människor som tog emot valsedlar av partifunktionärerna och sen gå in bakom skydden och stoppa sina blanketter i kuverten.

På kvällen brukade mamma duka upp lite att äta framför TV:n och vi satt tillsammans och följde valvakan. Även om jag ju inte tyckte att det var nåt kul att se på den så var det ändå mysigt eller trevligt på nåt sätt. Jag hörde de vuxnas diskussioner och greps lite av den spända stämningen.

Jag gick ju och la mig innan alla röster var räknade så på morgonen frågade jag mamma hur det gått.

Ikväll tror jag att jag ska försöka hålla mig vaken för att veta hur det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s