Äpplen

Systeryster har 1 äppelträd och i år har de galet mycket äpplen på det.

Så jag fick plocka med mig äpplen hem. Igår satte jag igång att ta hand om dem.

Skalade och klyftade de flesta, och så frös jag dem. Så kan jag bara ta fram om jag vill göra paj eller ugnspannkaka med äppelbitar i. Det är så gott!

Och så kokade jag kompott. Alltså, jag kan nog ha gjort Sveriges godaste äppelkompott!

Den blev perfekt!! Mmmm! Massa äppelbitar, lite vatten och lite sötningsmedel och så småkoka tills äpplena var lagom mjuka. Mums, det blev så himla gott! Och det luktade så gott i köket när den småputtrade på spisen!

Jag fick lite nostalgikänning. Min mammas faster hade äppel- och plommonträd när jag var liten. Så varje höst fick vi kassar med frukt. Jag fick skala äpplen för glatta livet och så kokade mamma kompott, äppelmos och vi gjorde paj. Mamma brukade dessutom skiva äpplen och lägga på mackan med senap på. Tveksamt om fler än hon gillar det…

Plommon åt vi så det sprutade ur öronen. De lagade vi inte till, utan åt bara. Mmm!

2 reaktioner på ”Äpplen

  1. Jag köpte viktoriaplommon i dag, MUMS.
    Mitt äppelträd har mycket frukt, men den ruttnar medan den hänger kvar på grenarna, så det är inte mycket nytta med den. Jag hoppas att jag i alla fall får ihop till en paj, för något ska man väl ha för alla ruttna äpplen man plockat upp från gräsmattan! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s