Tur att jag inte har klaustrofobi

Jösses! Det hade varit nåt stopp i tunnelbanan, så när jag kom från jobbet var det knökfullt på perrongen. Alla lyckades i alla fall komma på när tåget kom. Men på nästa station var det ju minst lika många till som trycktes på! Och då stod vi VERKLIGEN som packade sillar! Knappt så man kunde andas.

När jag nu har bytt, och åker en annan linje så är det oxå ganska fullt. Några får stå. Och då sitter en kvinna med sin dramaten-kärra framför sig, så att den tar upp benutrymmet på sätet mitt emot! Varför gör man så? Har jag en resväska eller liknande så sätter jag mig ytterst och har den bredvid mig, i gången. Så gör trots allt de flesta, men vissa tar glatt upp en sittplats extra!

Hälsningar från Surtanten i lokaltrafiken

8 reaktioner på ”Tur att jag inte har klaustrofobi

 1. Jisses. Frågan är om jag inte hellre hade gått. Eller tagit taxi med tanke på vädret här idag…..

  Gilla

   1. Men du hade inte behövt gå till gymmet på ett par dagar sen 😉 Ok 10km där går gränsen sen får man åka 😉

    Gilla

 2. Jag har nästan alltid dramaten med mig, för jag har svårt att bära. När jag åker t-bana så försöker jag alltid få plats i änden av tåget, för när man sitter mitt i tåget och har kärran i gången så sparkar folk på den och svär och är ilskna. Jag har svårt att stå också, så det gäller att försöka undvika rusningstrafik. På bussar är det barnvagnsplatsen som gäller och så får man hoppas att det inte kommer på mer än en barnvagn. (Det finns bussar där man kan sitta på fler platser, har jag tur så kommer en sådan modell.)
  Det är tyvärr väldigt lätt att bli surtant i lokaltrafiken, men jag försöker att låta bli att irritera andra (det är inte alltid jag lyckas 🙂 ) och sura inombords.

  Gilla

  1. Ja i änden är ju smart att sitta! Men blir folk sura när du har den i gången, bredvid sätet??
   Det är inte lätt, hur man än gör så alltid är det nån som blir sur.

   Gilla

   1. De har svårare att komma fram då.
    Det omvända är när jag går på bussen med min dramaten, jag kommer inte fram om folk har ställt sina matkassar eller resväskor (eller sitter bredbent med fötter och knän utstickande) i gången. Och jag får försöka få dem att förstå att jag kan inte lyfta en stor dramaten full med tunga matvaror över deras väska. Det är ju knappt jag klarar av att baxa kärran upp på bussen! 😀
    Jag försöker vara smidig och visa hänsyn, men det är inte alltid det fungerar eller att folk förstår. Och säkert gör jag fel, missförstår och irriterar andra, det är jag medveten om. Det gäller ju bara att försöka så gott man kan.

    Gilla

   2. Jag personligen blir inte irriterad när man ser att nån försöker och gör sitt bästa! Och tack för att du delar med dig! Jag har nog fått en liten, välbehövlig, tankeställare!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s