Tennisarmbåge

Jag har aldrig spelat tennis i hela mitt liv. Nånsin. Men tennisarmbåge har jag lyckats få några gånger. Eller musarm, kanske. Fast jag inte heller har en mus till datorn.

Första gången jag hade det så gick jag till naprapaten vi hade avtal med på förra jobbet. Och med behandling, stretch och 3 besök så var det bra.

Sist så var jag till läkare. Då fick jag kosrtisonspruta i armbågen. Det hjälpte också, på en gång.

Nu har jag inte sökt för det än. Orkar fasiken inte! Men igår hade jag så himla ont, särskilt i vänster arm. Så jag knatade in på apoteket och köpte Voltaréngel. Smörjde 2 gånger igår kväll och halleluja, vaknade ingen gång i natt av att jag hade ont!! Så nu smörjde jag igen på morgonen och hoppas att det ska funka!

Jag köpte födelsedagskort och present till Bror när jag kom till centrum igår. Jag skulle möta Carina för en fika klockan 17, men jag var i centrum redan 15.30. Så när jag hade köpt presenten så gick jag till fiket och köpte en te. De har 4 soffor som är så sköna att sitta i, men det satt folk i allihop. Men i en av dem satt en ensam man, så jag frågade om platsen bredvid var ledig. Det var den, så jag satte mig där. Tog upp min bok och satt och läste, och tänkte att han går nog snart så får Carina plats. Hans mugg var tom redan när jag kom, så jag tyckte det var en bra plan.

När klockan närmade sig 17 och karlsloken fortfarande satt kvar började jag fundera på hur jag skulle göra. Skulle han aldrig gå?? Då skulle Carina och jag få leta andra platser, när hon kom. Men till slut reser sig väl karln i alla fall, och strax efter kom Carina. Phu!! Så vi kunde sitta bredvid varandra och fika och babbla ett tag. Väldigt trevligt!

6 reaktioner på ”Tennisarmbåge

 1. Min tennisarmbåge har börjat göra sig påmind igen (jag har krokat för mycket, håller på med en filt och det är så kul att det är svårt att sluta). När jag hade ont i armbågen för några år sedan så nämnde jag det för doktorn under ett besök och då talade hon om att jag skulle köpa ett ”armband” i en ”medicinbutik” på Kungsgatan (kommer inte ihåg vad den heter trots att jag har handlat rätt mycket där, men den ligger nära Vetekatten och vid Knulp-butiken). Armbandet spänner du fast precis under armbågen så att en tjockare del trycker på den muskel som är spänd.
  (Det här var nog en av de svamligaste kommentarer jag har skrivit! 😀 )
  Om du är intresserad så kan jag gå och försöka rota fram armbandet och se vad det heter. Eller så går du till butiken, de kan visa hur du använder den där. Fördelen är att man kan spänna fast den på armen så fort man känner att man behöver (vilket jag alltså borde ha gjort för några dagar sedan, men det har jag inte) och du slipper kortisonsprutan (vilket enligt min läkare inte alltid hjälper och har sina risker).
  Nu borde jag lyda mitt eget råd och se om jag inte kan hitta mitt armband …

  Gilla

  1. Aha, jag vet precis vilken butik du menar! Tack!! Jag ska gå dit, de vet nog vad det heter om jag förklarar vad jag vill ha! Var nu smart och följ dit eget råd, du med!! 😉 Tack!!

   Gillad av 1 person

   1. Läste och löd! 🙂 Jag gick upp och rotade runt bland lådorna där jag trodde att den kunde vara, och jag hittade den. Jag fick fundera lite på hur den ska sitta,det var personalen i affären som lärde mig hur jag ska göra. Den heter EpiPoint enligt asken, men jag kom in och sa att jag hade tennisarmbåge och min läkare hade skickat dit mig, då visste de direkt vad jag skulle ha.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s