Och igen!

Satte på ugnen direkt när jag gick upp i morse och så in med fröknäcket. Ska bli intressant att se hur det här blir, utan både majsmjöl och olja. Lite mer trix eftersom det ska stå i kylen över natt, så man måste ju planera. Men annars lika lätt att göra.

Jag sitter vid köksbordet och har ätit frukost, har adventsstaken tänd och utanför fönstret faller små, små snöflingor. Och på radion spelar de julmusik. Ganska mycket julstämning, alltså!

Jag vaknade några gånger i natt och hade ont i huvudet. Har nog aldrig hänt förr att jag haft det på natten! När jag vaknade i morse så hade jag oxå ont, men nu känns det bättre. Funderar på om det kan vara att jag bara drack 1 kopp kaffe på hela dagen igår? Det var på morgonen, och sen blev det inget mer. Jag vet att mitt X sa att han fick ont i huvudet om han inte drack kaffe, och jag fattade aldrig riktigt det där. Men då drack jag ju själv inte kaffe.

Jag kom att tänka på en sak nyss. När jag var liten så var jag supernoga med att man inte fick byta ut ljusen i adventsstaken! Och de måste brinna lagom mycket så att det såg snyggt och jämt ut i staken. Jag var som rena jul-diktatorn med det där! Mamma var precis tvärtom, det behövde verkligen inte vara symmetriskt och man kunde låta dem brinna hur som helst och så bytte man bara ljus. Men se, nej! Det gick jag icke med på! Så mamma lät mig hållas. Det innebar ju att vi inte kunde ha ljusen tända så mycket under veckan, utan det blev mest på söndagarna, för annars brann ljusen ner för långt (som jag såg det…) och det såg inte snyggt ut med 1 eller 2 långa och så stumpar av de andra.

Mormor rådde jag däremot inte på, hon gjorde som hon ville med sin stake. Och, ve och fasa, hon hade röda ljus i sin stake nåt år!!! Det passade inte heller jul-diktatorn, vita skulle det vara i adventsstaken, faktiskt! Röda ljus fick man gärna ha, men i andra stakar! Nu kan jag tänka; Heja, mormor!! 

 

6 reaktioner på ”Och igen!

 1. Nån tipsade om att eldar man ljusen lite mer än bara på advent …Så flytta alla ljusen ett snäpp o sen sätta ett nytt ljus.

  Gilla

   1. Om jag ser på mina vänners adventsstakar är vi nog rätt många. 😀
    Glad fjärde advent!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s