Det var glatt

Eller till och med svinhalt!! Jösses, det var fasiken glans-is ute på sina ställen igår! Där det inte var barmark, vill säga. Jag gick som Bambi på hal is till bilen, som jag ju har en p-plats till en bra bit hemifrån. Att köra var inga problem för på vägarna var det torrt och fint. Bara på gångvägar och trottoarer som det var is.

Mötte Kussesin på Chilli och så kollade vi efter en soffa till mig. De hade ingen alls i den stil jag vill ha. Jag vill ha en enkel, lite stramare, variant. Knatade in i butiken bredvid, som jag inte minns namnet på, men de hade inte heller någon som föll mig på läppen (vilket var tur, vilken fläskläpp jag skulle fått!!). Vi knatade till Jysk som hade en som i alla fall är ungefär vad jag vill ha, och nästan rätt färg. Och den kostar bara 2 500 kronor. Så jag funderar på att köpa den. Hittar jag en annan senare så har jag ju liksom inte betalat en förmögenhet.

Efter det gick vi och åt lunch. Eller middag. Oklart vilket, tidsmässigt var vi mellan de båda måltiderna. Hur som helst så åt vi! Och satt och babblade. Vilket alltid är trevligt!

Sen skiljdes vi åt och jag drog iväg hem till Nettis och Toyboy. Han har tjatat om att få fröknäcke, så jag gav honom ett startkit.

Allt utom vatten. He he!!

Korven var snorig och febrig, stackaren. Men hon är ändå på bra humör, den lilla solstrålen! Och åt med god aptit gjorde hon. Vi var förvånade, vi trodde inte hon skulle vilja äta nåt direkt när hon var sjuk.

Bäbis hade en kompis hemma som skulle sova över, så henne såg vi knappt röken av. De lekte på hennes rum, vi hörde dem knappt ens. Stora tjejen, ha kompis hemma på övernattning!!

Nettis har så ont fortfarande i sin nacke. Vete 17 om operationen har hjälpt! Hon har nästan ondare nu, säger hon. Och när hon har så där ont så får hon till slut migrän. Vilket hon fick igår. Hon tog tabletter, värmekudde, nässpray, satt upp, låg ner, ja hon försökte på alla vis. Men inget hjälpte!! Usch, jag tycker så synd om henne! Till slut gick hon upp och la sig i mörker.

Toyboy och jag kollade på filmen om Ted Gärdestad. Ganska bra. Så tragiskt att han var så sjuk!

2 reaktioner på ”Det var glatt

  1. Kunde inte låta bli att läsa receptet på bilden och du har inte med något salt där (men det ser ut som att du skickade med salt!), jag har skrivit av ditt recept som du gav här tidigare och det sitter på kylskåpet för att jag ska komma ihåg att köpa det jag inte har, så jag har inte testat det än.

    Gilla

    1. Just det, jag glömde skriva att man ska stå flingsalt på innan man ställer i det i ugnen. Jag brukar däremot inte ha salt i ”smeten”, hoppar över det. Och tar bara hälften så mycket olja, 1/4 dl i stället för 1/2.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s