En speciell dag

Idag är det Styvmors födelsedag. 74 år skulle hon fyllt om hon fått vara med oss. Det är så märkligt, ena dagen finns en människa och nästa inte. Det är svårt att få grepp om.

Styvmor och jag hade en bra relation, och att jag kallade henne Styvmor var från början mest på skämt. För hon var verkligen inte den elaka styvmodern. Men att säga ”pappas fru” kändes så fel, det säger inget om vår relation. Det var som att jag distanserade mig från henne. Så det blev Styvmor. När jag pratade med henne så sa jag dock oftast hennes namn. Och hon och Pappsen, de var mina föräldrar. För så var det verkligen, Styvmor var en av mina föräldrar. Jag brukade säga att jag hade sån tur att jag hade en mamma i reserv när min mamma dog så tidigt.

Idag finns Styvmor extra mycket i våra tankar, så klart. Jag har ingen Gudstro, eller någon direkt tro på ett liv efter detta. Men på nåt sätt så känns det ändå som att de nära som inte lever längre ändå finns med mig. Eller oss, så klart! Att de eller deras energi eller vad man nu kallar det, finns med oss. Att de på något sätt är medvetna om oss som är kvar och vet vad som händer oss. Jag tror att Styvmor på något sätt ”ser” eller på nåt sätt vet om, vad som händer oss, att hon är stolt över barnbarnen och håller ett öga på Pappsen. Jag hoppas det i alla fall. Oavsett så finns hon kvar i våra tankar och hjärtan!

2 reaktioner på ”En speciell dag

  1. Så fint du skriver. De som en gång har funnits bland oss försvinner aldrig. Vi tänker på dem och då finns de. Kramar till dig och hela din familj. Tiden går bara alldeles för fort.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s