Barndom

Igår när jag tömde frysen så lät jag en påse med äppelklyftor tina. När jag såg dem blev jag sugen på äppelpannkaka!

Så det lagade jag en.

Det doftade så himla gott när den stod i ugnen!

Och så fick jag syn på all snö mot fönstren.

Då var det plötsligt barndom för mig. Doften av äppelpannkaka, som mamma gjorde av äpplen vi fick av hennes faster som hade äppelträd. Och så snön mot fönstret. Av nån anledning var det verkligen barndom. Försökte komma på varför snön mot fönstret kändes så, men vet inte riktigt. Det ända jag kom ihåg, som jag inte tänkt på sen jag var barn tror jag, var att till jul la mamma bomull mellan fönstren och satte små tomtar och flugsvampar i. Det var jättefint!

Jaha, måndag igen.

2 reaktioner på ”Barndom

  1. Ser väldigt gott ut! Nytt för mig. Är det bara som en vanlig ugnspannkaka och så äppelklyftor med kanel uppepå?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s