Vilken resa

Flyget till Bangkok gick bra! Systeryster och jag satt bredvid varandra och tittade på film, babblade och så försökte vi sova lite.

Men, sen körde det ihop sig lite. Flighten tog 1 timme längre än beräknat, och vi skulle byta flyg. Och vi fick inte checka in väskorna hela vägen utan skulle ta dem i Bangkok och checka in dem igen.

När vi kom ur planet stod en flygplatsanställd med en skylt med våra namn på. Han sprang före oss genom hela flygplatsen (som är stor!!) Och det var tur! Vi hade aldrig hittat, och inte så snabbt! Vi sprang säkert 1 km!! Väskorna fick vi strunta i och han pratade på som walkie talkie med personalen vid gaten så de höll öppet för vår skull. Han kollade våra bagage taggar och så att de skulle kunna haffa våra väskor. När vi så äntligen sitter på nästa plan så rinner vatten om oss! Men vi hann!

Nu har vi alltså bara handbagage och de kläder som vi reser i…. Från flygplatsen tar vi buss och sedan färja till Koh Pangang. Trötta som 17 och rätt bekymrade över om vi ska få våra väskor verkligen sätter vi oss i en tuktuk vid färjeläget och ber henne köra oss till hotellet. Hon frågar o vi vill ställa väskorna (Vi har ju bara små väskor, handbagage!!) inne i förarhytten, ”if it come shower”. Det är visserligen aning disigt, men skurar?? Vi tackar nej och ber henne köra. Vi är trötta!!

Efter en stund kommer en väg med affärer och hus på båda sidor och vi blir plaskblöta!! Folk står med hinkar och slangar och kastar eller sprutar på allt och alla som passerar. Det är en helgdag, deras nyår, och då kastar man vatten på varandra. Jaha, så nu var de kläder vi har inte bara svettiga, de var dessutom plaskblöta. Vi bara tittade uppgivet på varandra sen började vi asgarva! Vi han få vatten kastat på oss ett antal fler gånger innan vi var framme.

När vi kom fram så möttes vi av stora famnen av en av dem som jobbar som vi känner igen sen tidigare. Så härligt att vara här! Vi åt lite, sen gick vi och köpte saronger och tvål, deo och tandkräm. Och sen tog Svägerskan och jag en massage!! Underbart!

2 reaktioner på ”Vilken resa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s