När man är en liten aning klantig…

…eller kanske rätt mycket!?! Då får plånboken lida!

Jag ska ta det från början: När syskonen bokade flygbiljetter så ringde de mig och sa att jag skulle gå in på samma ställe som de och boka jag med. Sagt och gjort, fram med datorn och in på samma ställe. Fick upp samma rutt som de och klickar mig vidare. När jag kommer till sista steget, alltså efter att jag till och med valt stol, så får jag upp att tyvärr någon (eller många, för det fanns massor av stolar att välja på…)hann före, nu var det fullt. What??? In igen, samma sak, jag fick upp det jag ville, kunde välja säte och allt var frid och fröjd, men i sista steget fick jag besked att det var fullt. Va f*n då?! Så jag avvaktade till dagen efter och då funkade det! Jag och Svägerskan jämförde deras bokning med min och allt var samma. Tyckte vi… Men, och det är ett stort MEN, en sak som jag inte visste var ett olika flighter kan ha samma flightnummer! Vi skulle alltså flyga Stockhom-Bangkok-Surat Thani, och hem tvärtom. Från/till Surat Thani var det färja, då vi var på en ö, Koh Pangang. Färjorna går inte dygnet runt, bör tilläggas.

Hur som helst, Svägerskan och jag konstaterade att vi hade samma flighter och allt var frid och fröjd!

När hemresan närmade sig bokade Bror taxi (Det vill säga tuk tuk) och färjebiljetter till oss allihop och vi skulle bli hämtade klockan 11 på hotellet. På måndag eftermiddag får jag ett sms från Thai Air att min flight går 9.35. What??? Vad då 9.35, tuk tuken kommer ju 11??? In i min bungalow och rotar fram biljetten. Jo, det står 9.35. Svägerskan tar fram deras biljetter och på dem står det 19.40. Men alltså samma flight nummer. Men vad fasiken då! I bikini och med pappren i högsta hugg går jag till receptionen och ber personalen om hjälp med att kontakta Thai Air. Tänker att det bör gå att avboka min flight och boka om till en senare. De är verkligen H E L T suveräna på det här hotellet, så otroligt trevliga och hjälpsamma!! De sätter igång och ringer och först kommer de till fel ställe, men till slut så blir det rätt. Jag får veta att Thai Air sagt att det finns platser kvar på det flyg jag vill med på, men att de måste kontakta Stockholm av någon anledning innan de kan göra något. De ska ringa tillbaka. Jaha, bara att vänta alltså. Kvällen går och Paula, som är den som hjälper mig, ringer och stöter på flera gånger. Men de har inte fått kontakt med Stockholm. Jag talar om att det är helgdag i Sverige, och att det kanske inte går att få tag i någon då. Vad är anledningen till att det måste prata med Stockholmskontoret? Jo, för de vet inte om jag kan få pengarna tillbaka för den biljett jag vill avboka. Jag säger att strunt samma, jag kan betala för den nya, bara de kan ordna det. OM det går att få pengarna tillbaka så kan vi ordna det i efterhand, men annars betalar jag så klart för 1 biljett till. Det är ju jag själv som bokat fel, så det är helt okej.

Då säger Thai Air att eftersom jag bokat de båda flighterna ihop, som ett paket, så blir även flyget från Bangkok avbokat o jag avbokar den första flighten. Och de kan inte boka mig på den, för den är full! Då smäller jag nästan av!!! Men hur svårt ska det var?? Jag kontaktar ju er, huvudkontoret, och talar om att jag enbart vill avboka den första flighten. Och vad då ni kan inte boka mig på flyget från Bangkok för att det är fullt?? Jag HAR ju en av det platserna nu?? Sorry madam, not possible. Då ber jag att få prata med en överordnad! Han ber mig vänta, igen, och är borta ett bra tag. Vid det här laget är klockan  efter 23 och Paula, jag och Systeryster är på mitt rum och försöker få ordning på detta. Och jag packar samtidigt som vi ringer och fixar. Lätt stressad, kan man säga! 

Thai Air säger att om jag inte kommer till min bokade flight så räknas det som ”no show” och även nästa flight blir som att jag är ”no show”. När han kommer tillbaka till telefonen, så säger han att de kan ”erbjuda” mig att avboka min flight, och så får jag köpa en ny biljett och hoppas att när jag kommer till Bangkok så kan jag få boka in mig på mitt plan där. Hoppas på??? Tack, det var ett bra erbjudande! Jag säger igen, att det kan ju inte vara möjligt att han inte kan gå in i systemet och markera att jag INTE är no show på flighten Bangkok-Stockholm? Jo, tyvärr, det är inte möjligt. Dessutom, så finns det inte heller platser på samma flyg som resten av familjen är inbokade på. Men, säger jag, nyss fanns det ju flera platser? Ja, men de är slut nu! Jag frågar om det finns fler flighter, senare än min, men innan deras. Ja, men alla är fulla. Jag vill här bara flika in att det är lågsäsong nu…

Hur som helst, vi kom alltså ingen vart alls med Thai Air! Nu var då problemet hur jag skulle kunna komma från ön till fastlandet. Sista färjan för dagen hade ju gått för länge sedan, och första färjan skulle inte gå tillräckligt tidigt för att jag skulle hinna. Det är ca 1 timmes bilfärd från färjeterminalen till flygplatsen. Paula ringde som en tok, dels till hotellägarna, som i sin tur ringde till en båtuthyrare. Och så ringde hon både den tuk tukchaufför som de brukar anlita och till en taxichaufför på fastlandet. Summan av kardemumman blev att jag fick hyra en båt som körde över mig till fastlandet. Det kostade ca 8 000 SEK. Som hittat! Nästan lika mycket som hela flygresan… Jaha, nu var klockan en bit över 24, och Paula gick ut i receptionen och tände upp (allt var stängt vid det här laget) och jag fick betala via dem och betala min hotellräkning oxå. Och så sa hon att hon skulle se till att jag kom iväg ordentligt, så 4.30 skulle vi ses igen. Gulle henne!! Systeryster gick in till sig och jag in i min bungalow för att försöka sova lite innan det var dags att ge mig iväg. Jag packar ner det sista och så går jag in på toa och borstar tänderna. När jag ska torka mig känner jag nåt hårt på baksidan av handduken och vänder på den. En kackerlacka!!!  Illvrålar och rusar ut och stänger dörren blixtsnabbt! Jag är inte så himla förtjust i sånt kan vi väl konstatera. Nu är klockan snart 1 och om några timmar ska jag upp igen. Lägger mig och släcker och försöker sov. Går så där… Bestämmer mig för att jag INTE tänker gå ut på toan och brottas med kackerlackan klockan 4 på morgonen! Funderar på hur jag ska lösa det då… Bestämmer mig för att om jag vaknar (då krävs ju i och för sig att jag somnar snart!) och ser ut som Tintin så kan jag blöta håret i poolduschen! Tänderna hade jag ju hunnit borsta innan jag upptäckte odjuret och det var skulle ju bara hinna gå några timmar, så strunt samma. Och behövde jag kissa så kunde jag göra det på toan bakom restaurangen. Så, nu hade jag en plan, kan jag sova nu?? Nja, det gick så där, men till slut slumrade jag väl till i alla fall. Men 3.30 var jag klarvaken! Till slut stängde jag av alarmet som jag ställt på 4.00 och gick upp. Tog en plackers i brist på tandborste och så i med ett tuggummi. Så, morgontoaletten avklarad! I TV:n kunde jag spegla mig hjälpligt och kunde konstatera att frisyren dög som den va, så jag behövde inte gå och duscha vid poolen. Phu! På med kläder och så ta väskorna och ut. Det var becksvart!! Inte en lampa tänd någonstans alls! Famlade mig fram, och det kändes som att jag skulle väcka varenda kotte. Det var ju knäpptyst för övrigt så det lät som att min väska mullrade med förstärkare när jag drog den. Men aldrig i livet att jag bar den, jag drog!

4.30 kommer Paula ut och hon den raringen hade med sig en take awaykartong med frukost till mig! Hon hade lagt i ett bröd med nån sötpotatisfyllning, 2 bananer, 1 liten mjölk och 1 flaska vatten. Hur gulligt?! Jag tackade i 180 och sa att hon varit helt otrolig som lyckade fixa det här!! Vi kramades och så kom min tuk tuk. Vi kramades igen och så åkte jag. Paula stod kvar och vinkade tills jag inte såg henne längre. Så go!!!

Tuk tuken körde mig till en småbåtshamn där en båt, modell större fritidsbåt, väntade och körde i ca 1 timme (färjan tar 3,15). När vi är mitt ute på havet så stannar han plötsligt båten och medhjälparen (de var 2 killar) lyfter upp motorn och gör något, medan de pratar med varandra. Jag tänker att det är f*n inte sant! Ska vi nu få motorhaveri oxå?? Men sen sänker han ner motorn igen och vi kör vidare. När vi kom fram så fick jag klättra iland på piren där färjorna går, men så dags är färjeläget stängt. Men det var ganska många där som stod längs piren och fiskade, både med spö och ett slags nät som de kastade i. Och i hamnen simmade delfiner! Medhjälparkillen följde med mig längs hela piren och hade telefonkontakt med taxichauffören som väntade på mig. Han var redan på plats när vi kom. Men, som sagt, färjeläget var stängt. Det innebär att det är låsta grindar. Först så började medhjälparkillen lyfta min väska över stängslet och taxichauffören stod och skulle ta emot den på andra sidan. Jag tänkte att det här kan bli spännande, jag måste alltså klättra över!? Men just då kom en av de som fiskar där, och han smet ut genom en öppning vid marken. Så då tog medhjälparen min väska den vägen och jag fick krypa på alla 4 igenom där. Det var ändå ett bättre alternativ än att klättra på ett ca 2 meter högt staket!

Tackade medhjälparen och satte mig i taxibilen. Nu åkte jag bil i ca 1 timme och sen var jag, äntligen, på flygplatsen! Checkade in och pustade ut!!! När jag kom fram till Bangkok så hade jag ca 13 timmar innan nästa flyg skulle gå. Jag hämtade ut min resväska, för den gick inte att checka in hela vägen. Checkade in på nätet till nästa flight och knatade för att se om jag kunde lämna in den på en gång. Nix, tidigast 6 timmar innan. Jaha, så nu släpade jag runt på resväskan och handbagaget. Kollade i affärer, fikade, åt lunch, satt och läste, kollade runt lite till, höll på att somna men var lite rädd att bli av med nån väska så jag gick ett varv igen. Så blev det äntligen så att jag kunde lämna in resväskan och gå igenom säkerhetskontrollen! När jag kom in på andra sidan så var det i alla fall lite miljöombyte, så jag kollade runt lite igen. Och så fans ett spa så jag tog 30 min fotmassage. Så skönt!! 

Vi hade bestämt att vi skulle träffas på Burger King när de andra kom, så jag letade rätt på det. Vid 22 får jag meddelande att nu är de där! Jag sitter precis bredvid och ser mig förvånat (och en aning trött, ögonen klipper hela tiden) omkring. Nää, de är inte där! Frågar i kassan om det finns fler Burger King, och ja då, om du går ca 15 min i den riktningen så finns ett till! Jaha, bara att knata på, men till slut återförenas jag med familjen! Det kändes rätt skönt!

Ja, så blev det äntligen dags att boarda vårt plan. Jag tror knappt vi startat så sov jag som en stock! Jag vaknade och åt middag, somnade om och vaknade när Systeryster väckte mig och sa att nu får vi frukost. Så skönt att sova!! När jag ätit frukost kände jag mig rätt pigg så jag tog fram min bok. Rätt var det är så tappar jag huvudet! Jag hade somnat igen. Systeryster höll på att fnissa ihjäl sig!! Jag gav upp och sov ett tag till. 

Nu är jag hemma, väskan uppackad, första tvätten tvättad och tumlad redan. 

Resan dit och hem var båda rätt strapatsrika, men vår vistelse där har varit fantastisk! Vi har verkligen haft det bra, kul och härligt! Jag ska visa bilder i ett senare inlägg, men nu måste jag ta tag i lite annat.

 

7 reaktioner på ”När man är en liten aning klantig…

 1. Ujuj vilken hemfärd 😳
  Men vilken toppenservice hotellet hade.
  Vad heter hotellet ? Ska kika på inför kommande resor 🙂

  Gilla

  1. Ja, det blev lite dramatiskt. Salad Hut, på Koh Pangang, och de är verkligen helt fantastiska! Fina bungalows, underbart läge rätt på stranden, så god mat och så bästa personalen!!

   Gilla

 2. Vilket äventyr och lyckligt slut:-). Tjusigt hotell och superservice. Hur länge var du där?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s