Teprovning

Igår efter jobbet var jag, Agneta och Anita äntligen på teprovningen som Agneta fick i födelsedagspresent av oss.

Den var på Chaikhana i Gamla Stan. Jag har varit där tidigare och druckit gott te och ätit snittar. Det är en upplevelse, bara det!

Men det här var superintressant! Det var ägaren själv som höll i det. En äldre man som kom från norra Indien. Och bara hans egen historia var oerhört spännande att höra. Jag trodde att han bott i Sverige sen barnsben, men han kom hit som 35-åring. Ändå pratade han felfri svenska! Knappt ens nån brytning!

Han började med att tala om att oavsett vad man tyckte så var det rätt. Det är den egna upplevelsen som räknas, inte den gemensamma. Så om jag inte tycker att det här teet passar med den här snitten, ja då är det så. För mig. Så härlig inställning!

Men de 3 snittar vi fick tillsammans med 3 olika sorters te, var verkligen en perfekt match! Tillsammans smakade de ljuvligt, även om de även var för sig var goda. Så häftigt!

Så en teprovning kan jag verkligen rekommendera, om ni alls dricker te!

Agneta och jag kom först, så vi hann babbla lite innan Anita kom. Agneta har varit i Etiopien, där hennes man jobbar. Så hon berättade om sin resa. Och jag om min.

När provningen var över så skyndade sig Agneta iväg. Hon hade annat att göra. Då hann jag och Anita babbla. Hon har varit i Sydafrika hos sin man. Och i Zimbabwe och Botswana. Så häftigt! Anita och jag gjorde sällskap hem så vi hann även se varandras semesterbilder. De hade varit vid Victoriafallen bland annat. Så mäktigt!!

På tunnelbanan hem möter vi Maria, plötsligt. Så kul att ses! Vi känner varandra, alla 3, så det var lyckat! Så då hann vi babbla lite även med henne!

4 reaktioner på ”Teprovning

  1. Det där låter som något för mig! MEN fick ni reda på vad som skulle finnas på snittarna i förväg? Hade de full kontroll på alla ingredienser? Jag har nämligen en känslig mage som inte tål allt och dessutom en del allergier, så jag behöver veta sådant innan jag bokar. Det känns ju ganska bortkastat att boka en provning av te+snittar och sedan inte kunna äta snittarna.
    Jag har i flera år tänkt att ta mig till Chaikhana, men när jag har gått förbi har det varit stängt eller fullt så det har inte blivit av än. Jag ska försöka komma dit i sommar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s