Jag har sovit!

När jag på mig igår så försökte jag att inte fundera på om jag skulle kunna sova eller inte. Och jag somnade. Och visst, jag vaknade till några gånger, men jag somnade om igen rätt snabbt. Så skönt!

Ångesten är kvar, men idag tänker jag jobba.

För er som inte vet skillnaden. När jag är deprimerad så blir allt mörkt, jag vill ingenting och allt är skit. När jag har ångest så kan jag fortfarande vilja saker, jag kan skratta och känna. Njuta av sånt jag gillar, trots ångesten. Ångesten känns som lite andnöd, tryck över bröstet. En känsla av att man borde fly. Fast man inte vet från vad. Och jag blir som lite lullig i huvudet. Jag antar att den tar en hel del energi, så det blir inte så mycket kvar.

6 reaktioner på ”Jag har sovit!

 1. Vill absolut inte förringa dina känslor, men undrar om din sömn, precis som min egen, blir påverkad av månen? Det var fullmåne 18 maj, och jag har sovit dåligt sedan 16 maj. I natt var första natten jag kunde sova ”normalt”.
  Nästa fullmåne är 17 juni, så du kan kanske jämföra då? Eller gå tillbaka & se om du skrivit något om att sova dåligt kring andra fullmånar? I år har vi haft fullmåne 21 januari, 19 februari, 21 mars & 19 april… 🙂

  Ångest och depression kan så klart påverka sömnen också, men eftersom jag själv är ”mångalen” och mår dåligt (analyserar allt in absurdum, ifrågasätter mig själv, stressar upp mig över småsaker mm) kring fullmåne så kom jag bara att tänka på det? ❤

  Gilla

  1. Hmmm, ja det är ju inte omöjligt. Men jag sover inte dåligt varje fullmåne, men det har nog hänt tidigare nån gång. Ska försöka komma ihåg att tänka på det runt 17 juni. Tack!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s