Blomsterbloggen

Lika glad som jag kände mig över sol och värme, lika ledsna såg balkongblommorna ut igår. De bara hängde, trots att jag vattnade i förrgår. Så jag öste på vatten, och satte i 2 flaskor med en sån där självvattningspryl i. Så nu ska de väl klara sig 1 dag eller 2. De tog sig i alla fall snabbt och såg fina ut igen!
Blommorna på dracenan bara blir längre och längre!


Ja, eller blommorna… De har inte slagit ut alls än, men själva blomstängeln blir längre och längre. Minns inte alls att den var så sist. Men det var ju flera år sen, i och för sig… Men jag har för mig att det då bara var en liten ”boll” som sen blev små vita blommor.
Även porslinsblomman blommar nu.


Så söta små vita blommor! Men fasiken som den skräpar ner… Kolla på golvet! Jag får sopa där titt som tätt. Eller, jag borde det i alla fall…
Jag satt ganska länge på balkongen igår. Ville inte gå in, det var så skönt ute! Jag hade lite melon kvar som jag åt.


Så mycket sommarkänsla!
På nätet hittar man många kloka ord!


Är ni lediga idag, eller jobbar ni? Jag ska jobba, men börjar först 10.45 så jag har mysfrulle framför datorn.

6 reaktioner på ”Blomsterbloggen

 1. Kul med växterna. Har också haft dracena och porslinsblomma. Gav bort dom vid flytten från huset på landet, pga platsbrist.
  Vill minnas att porslinsblommorna släppte någon slags droppe med någon vätska som luktade gott men det blev kladdigt av den där vätskan.

  På min balkong går det inte att vara nu. Alldeles för varmt. Funderar på att skaffa något litet parasoll igen, så det går att vara på balkongen även när solen ligger på som den gör nu.

  Nej, jag jobbar inte. Sade upp mig från jobbet från 2019-01-01! Så skönt.
  Kram

  Gilla

 2. Så gott det såg ut med melon. Har du någon gång testat en varm sommardag att doppa en melonbit lite lätt i flingsalt och sedan äta den? Lärt mig att i Latinamerika brukar man äta vattenmelon så, därför det är bra för kroppen att få i sig både vätska och salt under varma perioder. Jag tycker det är gott att sitta och äta lite mindre klyftor i flingsalt. Men det gäller förstås att det inte ska bli mycket salt på, utan bara litegrann.
  Kram

  Gilla

   1. Testa en varm sommardag. Sitta utomhus i solen, smutta på en glas svalt vin och äta salta vattenmelonklyftor är inte helt fel!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s