Förtar intrycket en aning…

Jag har satt självvattningsflaskor i balkongblommorna.

Och det är säkert bra för dem. Men snyggt är det inte…

Nåja, snyggare än döda och uttorkade balkongblommor är det ju ändå.

Dracenans ”blommor” är långa som 17, men jag börjar tvivla på att de kommer slå ut.

De verkar liksom inte bli annat än så här.

Igår hörde jag hur något ramlade ner på golvet, och då har de börjat falla av.

Så de slår nog inte ut, det är så här de ser ut.

10 reaktioner på ”Förtar intrycket en aning…

 1. Det är en smart lösning med självbevattningsflaskor. Fast jag brukarna bara använda flaskan utan den där pipen. Har någon gång funderat om jag ska använda en lite mindre glasflaska istället?
  Kram

  Gilla

  1. Hm, ja det kanske funkar utan pip oxå? Men jag märker att jorden bör vara ganska hårt packad, och redan ganska blöt. Annars bara rinner vattnet ur direkt. Igår rann det ner på balkonggolvet…

   Gillad av 1 person

   1. Utan pip fungerar alldeles utmärkt. Jag brukar trycka ner flaskan så den står lite snett. Har aldrig varit med om att det rinner ner vatten ur krukan. Fast jag har vattnat innan jag tryckt ner flaskan. Däremot någon fundering på om det skulle bättre ut med glasflaska……? För jag håller med, det är inte världens vackraste bevattningsanordning. Vi får fundera vidare på detta och återkomma med foto om vi hittat en bra men snyggare bevattningsanordning!
    Kram

    Gilla

   2. Bra tanke där av dig. Hade jag inte tänkt på. När jag hade bevattningsflaskor var det stora petflaskor. Jag ska helt enkelt köpa några bubbelvatten i mindre flaskor, blir kanske lika iögonfallande som de stora???

    Gilla

 2. Jag tänkte också på brand när ni skrev om glasflaskor! Jag har sett någon glaskula med pip någonstans (fråga mig inte var, bilden dök bara upp i huvudet just nu), den var grön vilket kanske gjorde risken för att den skulle kunna fungera som brännglas mindre.

  De där blommorna ser ju verkligen ut som knoppar och jag funderar på hur pollineringen ska gå till när de ser så stängda ut. Mysko, men roligt att få följa blomningen.

  Gilla

  1. Jag har oxå sett såna glaskulor som du skriver om. Men dels är jag försiktig med glas i solen, och så var det så små så det hade knappt gjort nån skillnad, tänker jag.

   Ja, de ser ju ut som att de ska kunna slå ut, liksom, men nu börjar de ju ramla av? Men de kanske ska slå ut, men inte trivs tillräckligt bra? Äh, jag har verkligen ingen aning!

   Gilla

 3. Räcker det inte om du går ut och vattnar dom varje kväll, och när du reser bort så stoppar du ner flaskorna?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s