Nu blommar de

När jag kom hem igår och öppnade ytterdörren så slog en stark doft emot mig. Jag sniffade (vilket var rätt onödigt, den gick inte att undgå) för att försöka komma på vad det var.

Lite likt hyacint men starkare. Och jag hade inte använt nån parfym innan jag gick hemifrån. Jag har inte ens nån blomdoftande parfym.

Gick in i vardagsrummet, och då såg jag att dracenans blommor slagit ut.

Hur kan nåt så litet dofta så starkt?

Sist den fick blommor så slog de aldrig ut, antar jag, för jag minns ingen doft. Jag minns inte heller att de skräpade så mycket.

Och de där små knopparna låter en del när de landar på golvet eller på bordet. Jag hör det inne i sovrummet! Inte så att jag vaknar, men om jag är vaken så hör jag dem när de faller.

Nu är jag kluven. Det är ju häftigt att de blommar! Vad jag förstår så är det ju inte så vanligt. Men de doftar VÄLDIGT starkt. Det är tur att jag inte är allergisk. Då hade jag inte kunnat stanna hemma i natt.

7 reaktioner på ”Nu blommar de

 1. Söta små blommor, men det är tur att det inte är hos mig det blommar! Jag har fått ge bort vissa hoyasorter (porslinsblommor) för att de doftar, de flesta av dem jag har kvar är helt doftlösa. Hoyor skräpar också när de blommar och vissa sorter droppar även nektar så att det blir kladdigt under blomman, men även där så har jag valt sorter som inte droppar.
  Nu får du bestämma dig för om du klarar av blommorna eller får ta bort dem. Om du tar bort dem så kan du ju ställa de avklippta i vatten på balkongen om du vill njuta av blommor medan blomdoften väl borde kännas mindre utomhus, de du klippte av har ju också slagit ut, så det borde ju fungera.

  Gilla

  1. Min porslinsblomma varken doftar eller klibbar, men den skräpar nåt otroligt.
   Jag har faktiskt tänkt att jag skabdtölla dem på balkongen, och även klippa av den som fortfarande är kvar på dracenan. Funderade på det på tunnelbanan. Får se om jag gör det.

   Gilla

 2. Men vad spännande. Jag visste inte heller att de kan blomma. Lite tokigt förstås om de doftar starkt, ifall du skulle få främmande av någon som är allergisk!
  Kul att du berättar och visar foton
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s