Oväder och djur

L och jag var över till Dottern, Svågern och tjejerna en rund igår kväll. Tog en kopp te och babblade en stund. När vi kom hem så skulle jag rigga musfällan och hör att det liksom rasslar på fönstret.

Det är täckt av flygmyror! Öppnar fönstret och försöker få ut dem, men det är helt omöjligt. L kommer och börjar slå med en flugsmälla, för han ser att även bordet är fullt. Men de går nästan inte att slå ihjäl. Så jag tar dammsugaren och suger upp dem. Och detta upprepas sedan ett antal gånger under kvällen…

Musfällan tycker jag att jag är smart som sätter en klick marmelad i. Den kan de ju inte lyckas pilla loss utan måste äta där, och då fälls fällan igen! Ha!! Nu ska ni få för att ha ätit mina persikor!

Sen sätter vi oss och tittar på en film. Plötsligt hör jag nåt ute. Men hoppsan! Det åskar otroligt! Och sen börjar det blixtra!! Och så vräker det ner! En blixt och smäll kom samtidigt och PANG sa det så gick strömmen. Vi famlade oss fram och hittade en ficklampa och tände 2 ljus. L kollade proppskåpet och det var huvudstömbrytaren som slagit av, så vi fick el igen. Phu!

Vi gjorde oss i ordning och gick och la oss. Jag hörde hur regnet smattrade och det mullrade fortfarande, men det hade lugnat sig betydligt.

När vi kommer upp i morse så har musskrället lyckats äta upp marmeladen utan att fällan slagit igen!!! Hur är det ens möjligt?? Och så hade han ätit upp ett blommskott.

Nu är det krig!! Jag ska åka och köpa fler fällor!

L tittar ut och säger oj då. Vadå, säger jag och tittar ut.

Oj då….

2 reaktioner på ”Oväder och djur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s