Tänderna

När jag var hos tandläkaren innan sommaren så hittade hon ju tandfickor. Mellan flera tänder!! Jag som aldrig haft det innan. Hua!

Så igår hade jag tid hos tandhygienist.

Hon var jättebra! Visade precis hur jag ska göra. Och det första hon sa var; – Du har inte eltandborste, ser jag. -Eeehh, nej, det stämmer sa jag. Hur ser du det?? Dels så har jag borstat för hårt så tandköttet dragit sig upp respektive ner. Och ändå har jag försökt tänka på det, och har mjukaste mjuka tandborstar. Plus att jag bytt till Ekulfsborstar som liksom böjer sig när man trycker.

Dels var det nåt med glansen på tänderna. Eltandborste kommer tydligen åt lite mer på hela tanden.

Sen var de där soft picksen och plackers som jag använder inte hennes favoriter. -Mycket bättre än inget, så klart, sa hon. Men bättre med tandtråd, som hon visade exakt hur jag skulle göra med. Och så mellanrumborstar. Som jag ju köpte, men tyckte var krångliga. Tricket är tydligen att ha i flera storlekar.

Och så slutligen, 1 gång om dagen bör jag skölja med flour. När jag har borstat och tandtrådat så ska jag då och då tugga en sån där röd tablett man fick tugga på i plugget. Som färgar rött där man inte kommit åt. Då ser jag var jag missat, så jag kan fixa det.

Jaha, så jag fick med mig en inköpslista och en påse med mellanrumborstar så jag kan prova mig fram till vilka storlekar jag behöver.

Så jag knatade direkt till apotek och Clas Olsson. Hej och hå, närmare 1 000 kronor fattigare kom jag hem!

Dessutom sa hon att man ska använda ca 2 cm tandkräm varje borstning. Med en rund tandborste på eltandborste innebär det att man först tar på tandkräm, borstar överkäken, sen ut med den och på med ny för att sen borsta underkäken. Eller tvärtom, men på med tandkräm 2 gånger alltså. Jösses, det är en hel vetenskap det här!

När jag kom därifrån var jag helt mörbultad i munnen! Hon hade ju grundligt gjort rent Ö V E R A L L T. Verkligen i varje litet skrymsle.

Så nu ska jag sköta mina tänder enligt konstens alla regler och så tillbaka om ca 6 månader, och då ska det förhoppningsvis vara rent överallt, inga inflammationer i tandfickorna och tandköttet ska inte ha dragits upp mer!

4 reaktioner på ”Tänderna

  1. Hatar borstarna som ser ut som flaskborste. Metallen är inte skön när man ska tjoffa in den mellan tänderna. Använder Gum plast istället.
    Har också börjat få fickor 🙄🙄

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s