Informationsmöte inför GBP

Nu har jag varit och berättat om min Gastric Bypass, om tiden innan, efter och hur jag upplevt det och hanterat det. Ni som följt mig ett tag kanske vet vad jag pratar om. För er andra kan jag förklara. Om man är överviktig och vill göra en magsäcksoperation (Det fins olika) så går man till vårdcentralen så skickar de en remiss.

Sen blir man först av allt kallad till ett sånt här möte. Då är det läkare, dietist,fysioterapeut, narkossköterska och idag även en kurator som berättar om sina olika områden. Och så jag, som berättar om mina erfarenheter.

Idag var det en stor grupp, och det var många som hade frågor. Jättekul!

Sedan får de fylla i en enkät där de talar om bland annat om de vill göra en operation, och först efter det blir man kallad till en läkare för bedömning om man kan genomgå den.

När jag gjorde min operation så hade man inte tillgång till kurator/psykoterapeut, så det var ett framsteg. Det är många som mår dåligt efteråt, som hade trott att de ska bli lyckliga bara de går ner i vikt. Och så är det just bara det som händer, att de går ner. Äktenskapet, till exempel, blev inte bättre. Eller vad det nu kan ha varit som inte varit bra, som gjort att de mått dåligt innan. Så jättebra att ma nu kan få prata med någon och få hjälp även med det!

Jag kände aldrig att jag saknade att prata med en terapeut, jag mådde aldrig dåligt efteråt. För mig har det gått så himla bra, jag har ju mått kanon efteråt.

4 reaktioner på ”Informationsmöte inför GBP

  1. Jag tycker /tror att det toppen att du är med på dessa träffar, det är säkert väldigt uppskattat! Kram Lena

    Gilla

  2. Härligt att kunna vara till hjälp 🌸
    Uppskattas säkert mssor av de som kommer på mötet

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s