Datorer

I augusti när jag var på semester så hade vi fått ett mejl att vi skulle boka tid för att byta dator och få en som var uppdaterad med Windows 10. Jag mejlade och skrev att jag inte bytt än och ville få en tid för det. Sen har jag inte hört ett ljud…

Igår när jag ska starta min dator så står det att den uppdaterar och är i fas 2 av 2. Stäng inte av datorn! Så jag avvaktar. Och avvaktar lite till. Efter 1 timme så ringer jag supporten och frågar vad jag ska göra. -Stäng inte av den, då kan hela datorn krascha, säger de. Jaha, okej….

Får en lånedator som vi hade på kontoret och jobbar på med den hela dagen. Ja, efter att jag fått trixa lite med den med en del som så klart strulade. När jag stänger av den så talar den om att uppdatering startar, stäng ej av datorn! Jag gick hem…

I morse så var den datorn i fas 2 av 2,stäng inte av datorn! Men det var väl själva f*n!?!

Får låna ännu en annan dator (hade en liten hög vid min plats nu) och efter en del meck så fick jag fart på den och kunde börja jobba. Men säg den lycka som varar!

Uppdatering startad, stäng inte av datorn, kommer upp efter bara nån timme. Och den fastnar i fas 2 av 2!! Då ruttnar jag, tar min egen dator i hampan och stövlar ner till stället som man skulle ha fått en bokad tid till för att byta och talar om hur det ligger till.

Det gick, som tur var bra att bara dyka upp, men det skulle ta nån timme eller 2 att ladda ner de program som vi på min avdelning behöver så under tiden skulle jag jobba vidare med min gamla dator. -Näe, sa jag, den sitter ju fast i fas 2! Han såg en aning förvånad ut och bad mig starta den så han fick se hur det såg ut. Jag startar den, och allt går igång som vanligt!! Men vad i hela 》~□°~◇¤??? Ja ja, det var ju i och för sig tur, så jag tog den, gick tillbaka till kontoret, startade upp alla program (igen, men nu i den här datorn) och jobbade ett tag. Sen ner igen och lämnade den gamla datorn och får den nya. Knatar tillbaka upp till kontoret, dockar i den nya datorn och startar åter igen upp alla program jag ska jobba i!! Phu!!!

Jag har varit på jobbet mellan klockan 7.30 och 16, men vill helst inte tänka på hur mycket som varit effektiv arbetstid….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s