Reflexer

Igår när jag körde i regnet och det var mörkt ute så var det 2 gånger nära att jag körde på personer som knappt syntes. Den ena var en cyklist, utan vare sig lyse eller reflexer. Inte på personen och inte heller på cykeln! Och sen en mörkklädd person utan reflexer.

Alltså, jag fattar inte hur man vågar?! Fattar inte folk att de inte syns? De syns inte dåligt, de syns inte alls!! Först när de är precis framför bilen ser man dem, och då kan det vara för sent!! Även om de själva inte är rädda om sig, så vill inte jag vara orsak till någons skada eller till och med död! Så kan folk ta på sig reflexer, om inte annat så av hänsyn till andra?

2 reaktioner på ”Reflexer

  1. Instämmer! Jag brukar säga att det är rent själviska orsaker till att jag använder reflex, men självklart vill man ju inte köra på någon heller, så det är hänsynsfullt också.
    För mig har det alltid varit självklart med reflexer när man går på mörka vägar eller liknande på landet eller i förort, men det jag inte hade tänkt på var hur dåligt man syns när man går på gatorna i stan och tycker att allt är upplyst (ofta av skyltfönster) men på gatan brukar det inte vara lika bra belysning och en svartklädd figur som kliver ut i gatan syns inte så bra mot svart asfalt …
    Detta är något som jag försöker sprida till folk, för jag har insett att det är många som, liksom jag, inte har haft en aning om hur osynlig man är mitt i stan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s